Digitaal parkeerloket gaat live

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 om 17:50

Vanaf 3 oktober 2022 worden in Gorinchem de parkeervergunningen gedigitaliseerd. Inwoners en bedrijven regelen hun parkeerzaken vanaf dan online via het online parkeerloket van de gemeente Gorinchem.

Via het online parkeerloket kunnen inwoners en bedrijven zelf een parkeervergunning of abonnement aanvragen, verlengen, bekijken en wijzigen. Dit geldt voor de Bovenstad, de Benedenstad, de Wolpherensedijk en de Dr. Schöyerstraat. Dit vergroot het gemak voor de aanvrager. Nu moeten zij bijvoorbeeld eerst een afspraak maken op het stadhuis om een vergunning aan te vragen en het wijzigen van een kenteken duurt enkele dagen. Vanaf oktober 2022 kan dit zonder extra kosten gemakkelijk direct vanuit huis geregeld worden.

Parkeervergunning verlengen

Als een lopende parkeervergunning afloopt, ontvangt de vergunninghouder een maand van tevoren een brief met daarin nadere instructies over hoe deze vergunning verlengd kan worden in het online parkeerloket. Tevens zal hier informatie instaan over de nieuwe bezoekersregeling. 

(meer tekst onder foto)

foto: gemeente

Bezoekersregeling

Het nieuwe systeem beschikt ook over een digitale bezoekersregeling. Deze vervangt de huidige bezoekerskaarten die te koop zijn aan de balie op het stadhuis. Met deze bezoekersregeling kunnen bewoners gemakkelijk bezoek laten parkeren in de binnenstad. Bezoek parkeert op basis van de werkelijke tijd die geparkeerd is, waardoor het per saldo goedkoper is dan met de huidige bezoekerskaart.

De huidige bezoekerskaarten zijn nog te koop tot 1 januari 2023 en geldig tot 1 maart 2023. Deze overgangsperiode is bedoeld om vergunninghouders de tijd te geven om de nieuwe bezoekersregeling online aan te schaffen en de gekochte bezoekerskaarten op te maken.

Account aanmaken 

Het online parkeerloket is vanaf 3 oktober live en te bereiken via www.gorinchem.nl/parkeren.


«   »