Teun en Bets vieren briljanten huwelijk

Gepubliceerd op 1 september 2022 om 12:31

"Zolang er liefde is, komt alles goed"

Burgemeester Melissant feliciteerde onlangs Teun (86) en Bets (84) Haeser-Lock met hun briljanten huwelijk. Op 29 augustus 1957 gaven Teun en Bets elkaar hun ja-woord in Hardinxveld-Giessendam.

Ontmoeting

In 1955 was de Peulenstraat in Hardinxveld dé plaats waar alle jongeren flaneerden en elkaar ontmoetten. Ook Teun en Bets waren regelmatig te vinden in de Peulenstraat. “Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Teun. “Vanaf moment één wist ik dat Bets en ik samen verder zouden gaan”.

Het stel trouwt in 1957. Dit is ook het jaar dat Hardinxveld en Giessendam één gemeente worden. Een mooie symboliek omdat Teun geboren is in Hardinxveld en Bets in Giessendam. Het 60-jarige huwelijksfeest werd 5 jaar geleden dan ook gevierd in Hardinxveld-Giessendam. In 1977 verhuist het echtpaar naar de Steenplaats in Gorinchem.

Steunpilaar van gezin

Het echtpaar krijgt op hele jonge leeftijd 3 kinderen. Bets blijft thuis en houdt het gezin draaiende. Ze is de steunpilaar van het gezin. Mede dankzij haar steun kan Teun zich richten op zijn studie economie aan de Erasmus Universiteit. Na zijn studie gaat hij aan de slag als controller bij Ballast Nedam en is daar uiteindelijk algemeen directeur geworden. De laatste jaren van zijn werkzame leven heeft hij een eigen consultancybedrijf. Hij kijkt met veel plezier terug op zijn carrière. Hij roemt ook zijn vrouw voor al haar steun. Een grote gezamenlijke hobby van het echtpaar is (berg)wandelen. Gedurende het huwelijk maakten de echtelieden dan ook veel wandelreizen.

Geheim goed huwelijk

Op de vraag wat het geheim is van een goed huwelijk antwoord Teun: “Het huwelijk zou ik geen gewoonte willen noemen. De omstandigheden veranderen continue. Daar moet je je op aanpassen. Zolang er liefde is, komt het goed”. Een aantal jaar geleden is de ziekte van Alzheimer vastgesteld bij Bets. Op dit moment zorgt Teun 24 uur per dag met heel veel liefde voor haar. De kinderen zijn een grote steun voor het echtpaar en helpen waar ze kunnen.

Bescheiden feest

Het briljanten huwelijksfeest wordt bescheiden gevierd met een etentje in een restaurant in Leerdam. Samen met de kinderen en kleinkinderen en enkele vrienden. Ook de oude buren van de Steenplaats, waarmee het echtpaar al 43 jaar een hechte band heeft, zijn uitgenodigd om bij het huwelijksfeest aanwezig te zijn.


«   »