We Sluiten de Linies

Gepubliceerd op 22 oktober 2022 om 11:45

Het landschap van UNESCO werelderfgoed de Hollandse Waterlinies – de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam samen – is een open gebied aan de rand van de Randstad. Hier heeft de mens in het verleden een verbond gesloten met het water en de natuur. Tijdens Ode aan de Hollandse Waterlinies maak je kennis met de geheimen, verhalen en bijzondere objecten uit de Hollandse Waterlinies door vele mooie activiteiten. 

Ode aan de Hollandse Waterlinies is onderdeel van het nationale themajaar Ode aan het Landschap.

Gorinchem is niet alleen de mooiste vestingstad van Nederland, deze plek ademt ook nog eens Hollandse Waterlinies! Laat je tijdens We Sluiten de Linies meevoeren door verhalen, kunst, cultuur, muziek en heerlijk eten.

Van foodtruck tot korenmolen

Van middeleeuwse nederzetting tot vestingstad met bastions, poorten en een poterne: in Gorinchem kun je de geschiedenis van de Hollandse Waterlinies in optima forma beleven. Tijdens We Sluiten de Linies kun je in de vestingstad verschillende vormen van kunst, muziek en optredens ontdekken. Heel bijzonder is het sluiten van de Dalempoort door een expert van Waterschap Rivierenland. In geval van hoogwater kan de coupure in deze poort nog steeds gebruikt worden! Hier kun je ook genieten van mooie muzikale klanken van The Vocals van Zangwerkplaats Gorinchem onder leiding van Helga Buitelaar.

Vlakbij de Dalempoort is wal- en korenmolen De Hoop te vinden. Hier wordt je weggeblazen door de prachtige dancemoves van dansgezelschap Breaksquad. Bij het brugwachtershuis neemt een verhalenverteller je mee in de geschiedenis van de Hollandse Waterlinies. Als klap op de vuurpijl kun je buiten de Waterpoort genieten van een verrassingsact!

Woudrichem

Ook Woudrichem staat deze dag in het teken van "Wij Sluiten de Linies". Riveer zet de watertaxi in bij dit evenement. Tijdens het avondevenement 'We sluiten de Linies' wordt de nieuwe Hollandse Waterlinie als uniek wapen belicht door het waterschap en verhalenvertellers. We sluiten de Linies aan de overkant bezoeken? Reserveer de watertaxi.

De evenementen duren van 19.00 tot 22.00 uur. Omdat het reguliere veer tot 'n uur of 6 vaart, kun je het beste met de watertaxi van de ene naar de andere plaats gaan.

Let op: reserveren voor de watertaxi is verplicht (voor zowel de heen- als terugreis). Wil je hier gebruik van maken? Reserveer dan tijdig voor een tijdstip naar keuze via telefoonnummer 0183-659 314 (keuze 3).
De kosten voor de overtocht bedragen €6,80 p.p. enkele reis (dus €13,60 retour). Tickets moeten van tevoren aangekocht worden via onze website of de Riveer app. Wil je heen en terug met de watertaxi? Bestel dan 2 tickets p.p. Het is niet mogelijk om het ticket aan boord te kopen. Daarnaast zijn aangekochte tickets niet terug betaalbaar: je kunt ze altijd op een ander moment gebruiken (tot een jaar na aankoop).

Startpunt 

Gorinchem: We Sluiten de Linies start Buiten de Waterpoort.

Woudrichem: We Sluiten de Linies start bij Brasserie Zus

Horeca

Gorinchem: Je kunt genieten van borrel en diner bij lokale horeca. Bij de korenmolen vind je foodtrucks die je een heerlijk menu aanbieden.

Woudrichem: Heb je trek gekregen? Bij Brasserie Zus en Café ‘t Hoekske ben je van harte welkom voor een borrel of diner.

Kom op de fiets!

Er is beperkt parkeergelegenheid beschikbaar. We adviseren je op de fiets te komen.

We Sluiten de Linies in Gorinchem en Gorinchem zijn een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en het Waterschap Rivierenland.

Wanneer

Datum: Zaterdag 22 oktober
Tijd: 19:00 – 22:00 uur


«   »