Dag van de mantelzorg

Gepubliceerd op 4 november 2022 om 11:14

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we stilstaan bij iedereen die zorgt voor een ander. Mantelzorg is niet vanzelfsprekend. Gemeente Gorinchem waardeert de inzet van mantelzorgers enorm en nodigt mantelzorgers uit voor een inloopdag en een training. Bovendien ontvangen alle mantelzorgers die bij het Mantelzorgsteunpunt van gemeente Gorinchem geregistreerd staan een attentie.

Inloopdagdag mantelzorgers 10 november

Op de dag van de Mantelzorg organiseert het Mantelzorgsteunpunt van gemeente Gorinchem een gezellige inloopdag in het stadhuis met koffie en lekkers. Onze mantelzorg coördinatoren gaan graag met u in gesprek. Aanmelden is niet nodig!

Bent u of kent u een mantelzorger? Dan bent u van harte welkom op donderdag 10 november:

  • van 10:00 tot 11:30 uur
  • of van 14:30 tot 16:00 uur.

Voorkom overbelasting

Doordat de druk op de zorg toeneemt zal dit ook gevolgen hebben voor de mantelzorger. Daarom organiseert het mantelzorgsteunpunt de training "Netwerkversterking".

Training netwerkversterking voor mantelzorgers in Gorinchem

In deze training leert de mantelzorger een beroep te doen op het eigen netwerk of dat van hun hulpvrager om zo overbelasting te voorkomen.

Datum: Donderdag 17 november 2022
Tijd: 10:15 - 13:30 uur incl. lunch of 16:00 - 20:00 uur incl. diner
Trainer: Herman Wieringa
Kosten: gratis
Adres: Metropole Gorinchem, Melkpad 3, Gorinchem
Maximaal 12 deelnemers per groep beschikbaar.

Aanmelden: stuur een e-mail naar mantelzorg@gorinchem.nl. Aanmelden kan tot en met 7 november 2022.

Meer informatie: stuur een e-mail naar mantelzorg@gorinchem.nl of bel 0183 – 659540

Mantelzorgsteunpunt voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger? En zorgt u voor iemand die woont in Gorinchem? Dan heeft u recht op hulp en ondersteuning. Het Mantelzorgsteunpunt van gemeente Gorinchem is er voor u! Op onze pagina over Mantelzorg leest u waarmee het Mantelzorgsteunpunt u kan ondersteunen of schrijf u direct in bij het Mantelzorgsteunpunt.