Wethouder Johan Quik opent verkeersplein op OBS Het Tweespan.

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 11:02

Op 10 november aanstaande opent wethouder Johan Quik samen met leerlingen op feestelijke wijze het verkeersplein op de OBS Het Tweespan.  De ANWB en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland hebben een verkeerplein aan Het Tweespan toegekend vanwege hun actieve inzet voor verkeerseducatie. 

Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun kind straks met een gerust hart op pad. ”

De school is inmiddels al 12 jaar samen met verkeersvrijwilligers bezig om leerlingen via het SCHOOL op SEEF programma voor te bereiden om actief en veilig deel te nemen aan het verkeer. Het herhaaldelijk oefenen bijvoorbeeld op een verkeersplein hoort daarbij.