Feest voor bomen in Gorinchem

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 10:48

Gorinchem maakt er een feestje van tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 november! Kinderen van de Montessorischool en CBS Het Kleurenlint planten samen met wethouder Attie Mager tientallen bomen en struiken rondom Bredeschool Dalemplein. Het doel van deze dag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Ook worden de 1000 gratis bomen en heesters in deze week uitgeleverd aan bewoners.

Bewust van bomen

Op woensdag 16 november wordt in Gorinchem de 65ste Nationale Boomfeestdag in het onderwijs gevierd. Wethouder Attie Mager opent de boomfeestdag door samen met een aantal leerlingen van de Montessorischool en CBS Het Kleurenlint de 1e boom te planten. ‘‘Al 65 jaar planten kinderen bomen op deze inmiddels traditionele Boomfeestdag. Het blijft belangrijk om hen bewust te maken van de waarde van groen in hun leefomgeving”, vertelt de wethouder.

Leerlingen enthousiasmeren voor het groene vak

Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar ´(met) bomen werken´. Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat! Ook hoopt Stichting Nationale Boomfeestdag met dit thema leerlingen al op de basisschool te enthousiasmeren voor het groene vak.

Bomenactie ‘Ik maak Gorinchem Groener’

Gemeente Gorinchem werkt op meerdere manieren aan het belang van bomen planten. Zoals de actie ´Ik maak Gorinchem Groener´, waarbij bewoners voor de tweede keer dit jaar een gratis boom of heester konden bestellen. Wederom een groot succes; binnen een paar uur zijn 220 bomen en 780 heesters besteld. Vrijdag 18 november kunnen bewoners hun heester ophalen op de door hun aangegeven ophaallocatie. Wethouder Duurzaamheid, Mark de Boer, helpt hierbij een handje mee. Bewoners die een boom hebben besteld, krijgen deze op vrijdag 25 november thuisbezorgd.