Transformatie Schelluinsestraat: Intentieovereenkomst CTP en gemeente Gorinchem

Gepubliceerd op 8 december 2022 om 11:08

Schelluinsestraat wordt aantrekkelijk gebied om te werken te wonen en te verblijven

De Schelluinsestraat verandert in de toekomst van een industriegebied in een uitnodigend gebied voor bedrijven en mensen om zich te vestigen én te ontplooien. Een aantrekkelijk en hoogwaardig gebied dat maatschappelijk en economisch goed functioneert en waarin op een gezonde manier gewerkt, gewoond en verbleven kan worden. 

Er komt ruimte voor grotere bedrijven, startups, zelfstandige ondernemers en kleine bedrijfjes in de creatieve maakindustrie. Ook wordt veel ruimte gecreëerd voor groen. De Schelluinsestraat omvat een gebied van ongeveer 30 hectare groot tussen de A27, de MerwedeLingelijn en het kanaal van Steenenhoek.

Aantrekkingskracht voor de regio vergroten

Door de realisatie van deze plannen wil Gorinchem de sociaaleconomische positie en de aantrekkingskracht van de stad in de regio vergroten met een aantrekkelijk centraal gebied.

Intentieovereenkomst gemeente Gorinchem en CTP

Om de realisatie van deze ambities mogelijk te maken, tekenen CTP en gemeente Gorinchem een intentieovereenkomst. CTP is een van de grootste ontwikkelaars en beleggers van Europa in bedrijfsmatig vastgoed en genoteerd aan de Amsterdamse beurs. CTP is vooral bekend als lange termijn investeerder op het gebied van innovatieve en duurzame bedrijvenparken. CTP wil haar activiteiten in Nederland verder uitbreiden. Daarom heeft CTP de vastgoedportefeuille van Deli Home BV in de Schelluinsestraat gekocht.

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst zetten de gemeente Gorinchem en CTP in op samenwerking voor de lange termijn. De komende periode worden de beoogde samenwerkingsplannen verder uitgewerkt.

Foto: Remon Vos (CEO CTP) en Attie Mager, wethouder Economie en Stedelijke Ontwikkeling ondertekenen de intentieovereenkomst


«   »