Kees en Gerrie 60 jaar getrouwd

Gepubliceerd op 16 december 2022 om 08:54

"Hij is nog steeds een praatjesmaker, maar ik ben dol op hem.”

Op 14 december waren Kees (83) en Gerrie (83) Van Maanen - Te Nijenhuis 60 jaar getrouwd. Burgemeester Melissant ging bij het echtpaar langs om ze te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Praatjesmaker

Op 19-jarige leeftijd leren Kees en Gerrie elkaar kennen via de kerk. De praatgroep van jongeren komt regelmatig bij elkaar. Gerrie vindt Kees in eerste instantie maar een praatjesmaker. Maar uiteindelijk slaat de vonk toch over. Na 4 jaar verkering trouwt het stel op 14 december 1962 in Oosterbeek. Op de Veluwe zijn beide echtelieden geboren en getogen.

Direct na het trouwen vertrekt het stel richting Gorinchem. Daar kunnen ze een woning krijgen via autobedrijf Van Mill waar Kees een baan krijgt als automonteur. Gerrie stopt met haar werk als psychiatrisch verpleegkundige en gaat als vrijwilliger aan de slag.

Gelukkig leven

Het huwelijkse leven verloopt rustig en traditioneel. Kees werkt hard en is regelmatig in het buitenland als technicus. Het huishouden wordt draaiende gehouden door Gerrie. Het stel krijgt 3 kinderen. Het gezin is gelukkig en leeft bij de dag. Kees realiseert zich dat het leven ontzettend snel gaat. "De tijd vliegt. Onze oudste is inmiddels al 58 jaar,” verzucht hij.

Toch genieten Gerrie en Kees volop van het leven. “Toen de kinderen uit huis gingen, hebben we samen hele mooie en verre reizen gemaakt,” vertelt Gerrie. “We hebben Israël en Canada bezocht, echt prachtig!”

Vrijwilligerswerk

Omdat het in die tijd niet gebruikelijk was om na het huwelijk te blijven werken, koos Gerrie ervoor om als vrijwilliger aan de slag te gaan in Het Nieuwe Gasthuis. Ze zet zich met hart en ziel in. Ze wandelt regelmatig met bewoners en helpt bij de zondagdienst. Ook Kees wordt actief vrijwilliger in Het Nieuwe Gasthuis. Zo rijdt hij op de bus en begeleidt hij uitstapjes. Ruim 30 jaar deden ze vrijwilligerswerk. Tot een half jaar geleden. Toen zijn ze er allebei mee gestopt.

Feest

Terugkijkend op hun huwelijk zegt Gerrie: “Hij is nog steeds een praatjesmaker, maar ik ben dol op hem!” “We kijken terug op een gelukkig huwelijk,waarin we elkaar de ruimte hebben gegeven,” vult Kees aan. Het 60-jarige huwelijksfeest wordt gevierd in Arnhem met een diner. Hierbij schuiven de kinderen, kleinkinderen en enkele vrienden aan. Het stel kiest ervoor om het klein en intiem te vieren. Dan is er ruimte om gezellig te kletsen. Voor een chauffeur voor de terugweg is gezorgd. “Want we willen wel een glaasje wijn kunnen drinken,” sluit Kees lachend af. 


«   »