Samenwerking tussen SGS en gemeente Gorinchem verlengd

Gepubliceerd op 16 december 2022 om 11:12

De komende 10 jaar gaan Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) en de gemeente Gorinchem verder samenwerken. De SGS zorgt voor het beheer en de exploitatie van de vier grote sportaccommodaties in de stad: Sporthal De Hoefslag, Oosterbliek, de Rappardhal en het Caribabad.

Woensdag 14 december zetten Rob Koster, directeur van stichting Gorinchemse Sportaccomodaties en Wethouder Marjo Molengraaf de handtekening onder de overeenkomst.

Intensiever samenwerken

SGS en de gemeente gaan intensiever samenwerken. “ De aanpak van SGS wordt nog beter afgestemd op ons sportbeleid. Zo werken we bijvoorbeeld aan accommodaties die toegankelijk, veilig, laagdrempelig en vernieuwend zijn.

Een voorbeeld hiervan is dat we sporthallen inrichten op een manier waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren. Zo is er aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie.”, vertelt wethouder Marjo Molengraaf.

Alle Gorcumers een leven lang actief

De SGS verzorgt al 34 jaar het beheer en de exploitatie van de vier grote sportaccommodaties in de stad. In de overeenkomst zijn nieuwe afspraken gemaakt over rollen en verantwoordelijkheden. Dat is een gevolg van de eisen die horen bij een zogenaamde inbesteding. Met het aflopen van het voorgaande contract is er nu een nieuwe overeenkomst die nog meer bijdraagt aan de missie uit het sportbeleid:  ‘Alle Gorcumers een leven lang actief’

foto: gemeente