Diamanten huwelijk Fred en Elly: Liefde in de hoofdrol

Gepubliceerd op 22 december 2022 om 10:09

Op 17 december bracht burgemeester Melissant een verrassingsbezoek aan Fred (87) en Elly (80) Kern-de Voor. Ze vierden hun 60-jarig en daarmee diamanten huwelijksjubileum.

Amsterdam

Elly werkt in fotozaak Sonneveld als Fred daar op een dag als klant binnen komt lopen. Hij is meteen onder de indruk van Elly. Op dat moment zit Fred op de grote vaart en is regelmatig voor langere periodes weg. Dit staat echter de liefde van het jonge stel niet in de weg. Ook het leeftijdsverschil zorgt voor weinig problemen. Na 4 jaar verkering trouwt het stel in het stadhuis van Amsterdam. De eerste jaren van het huwelijk woont en werkt het stel in Amsterdam. Hier wordt ook hun oudste zoon geboren.

Verhuizing naar Gorinchem

Uiteindelijk is werk de reden dat het gezin vertrekt naar Gorinchem. Fred gaat aan de slag bij De Haan. Hij werkt mee aan de ontwikkeling van op maat gemaakte gehoorbescherming.

Elly is heel vooruitstrevend. Ze blijft ook na haar huwelijk en geboorte van haar zoon parttime werken. Ze vindt in Gorinchem een baan en gaat werken bij fotozaak Dixons in het Piazza Center. Hier werkt ze tot aan haar pensioen. Ze is jarenlang het gezicht van fotozaak Dixons. Nog steeds komt ze veel oude klanten tegen en wordt ze op straat door inwoners herkend.  

Liefdevol

Het gezin wordt in Gorinchem uitgebreid met de geboorte van een dochter. "We zijn opgegroeid in een liefdevol en warm gezin, waar mijn ouders samen zorgden voor de opvoeding”, vertelt dochter Suzanne. De liefde voor elkaar is voelbaar. Op de vraag wat Fred nou zo leuk vindt aan Elly antwoordt hij: “Ik bewonder haar levenskracht en haar ongelofelijke liefde voor haar gezin.”

Dezelfde vraag wordt aan Elly gesteld. Ze antwoordt liefdevol dat ze nog iedere dag blij is met de liefde van haar man. ”Hij speelt nog steeds piano voor me,” vult ze aan.

Verrassing

Afgelopen weekend stond in het teken van logeren in eigen stad. De familie verraste het diamanten echtpaar met een hotelovernachting in het centrum van de stad. Ook stond hen een verrassing te wachten in Theater Peeriscoop. Het echtpaar is daar kind aan huis en bezoekt nog regelmatig voorstellingen. Burgemeester Melissant kwam het diamanten echtpaar in het theater feliciteren. Daarna wachtte het echtpaar nog een verrassing. Ze werden opnieuw 'in de echt verbonden'. En dansten samen op het prachtige nummer Petite Fleur waarop ze lang geleden tijdens hun eerste date samen een dansje waagden.  

Fred en Elly Kern-de Voor namen felicitaties van burgemeester Melissant in ontvangst in Theater Peeriscoop


«   »