Illegaal vuurwerk ingeleverd

Gepubliceerd op 3 januari 2023 om 09:23

Woensdag 28 december 2022 konden inwoners illegaal vuurwerk anoniem en straffeloos inleveren in Gorinchem. Er werd ruim 15 kilo aan illegaal vuurwerk en noodsignalen die de scheepvaart gebruikt ingeleverd. Een mooi resultaat.

Veilige afvoer en vernietiging

Om ongewenst (illegaal) vuurwerk uit de samenleving te halen organiseerde gemeente Gorinchem een inleveractie. Inwoners konden illegaal vuurwerk tot 25 kilo eenmalig anoniem en zonder gevolgen inleveren. Naar het inzamelpunt op het parkeerterrein van de Evenementenhal kwamen woensdag 28 december diverse ouders illegaal vuurwerk inleveren. Zo leverde een vader een aantal mortieren en ander zwaar illegaal vuurwerk in. Gevonden in de slaapkamer van zijn zoons.

Ook enkele watersporters maakten gebruik van de inleveractie. Zij leverden noodvuurpijlen, rookpotten en fakkels die over de datum waren in. De gemeente zorgde, samen met een gespecialiseerd bedrijf, voor een veilige afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk. 

Meer ingeleverd

De vuurwerkinleveractie werd niet alleen in Gorinchem gehouden. Ook in Rotterdam, Dordrecht en Hardinxveld-Giessendam werd een dergelijke actie gehouden. In Gorinchem werd in verhouding tot het aantal inwoners gemiddeld meer ingeleverd. De gemeente is tevreden over het resultaat. In de loop van dit jaar wordt bekeken of zo'n actie eind 2023 weer gehouden wordt.