Ouderwets gezellig bij Nieuwjaarsreceptie

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 10:27

Maandag 10 januari 2023 waren inwoners, samenwerkingspartners en andere belangstellenden van harte welkom bij de nieuwjaarsreceptie van gemeente Gorinchem. In de hal van het stadhuis werd het vanaf 16.00 uur gezellig druk. Handen werden geschud, beste wensen uitgewisseld en er ontstonden mooie gesprekken. 

Hartverwarmende initiatieven

In haar nieuwjaarstoespraak gaf burgemeester Melissant aan blij te zijn dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. De burgemeester blikte terug op 2022. Een jaar waarin corona geleidelijk meer naar de achtergrond verdween. In de tweede helft van het jaar evenementen weer mogelijk waren en de stad weer ging bruisen. Maar ook een jaar waarin nieuwe crises zich aandienden. Zoals de oorlog in Oekraïne. De burgemeester gaf aan trots te zijn op de vele inwoners en bedrijven die met  hartverwarmende initiatieven zich ingezet hebben voor mensen in nood. Een andere crisis die ze in haar speech aanhaalde was de energiecrisis. Samen met partners in de stad doet de gemeente er alles aan om inwoners die dat nodig hebben te ondersteunen. 

Uitdagingen

“We hebben de komende tijd met elkaar veel te doen. We moeten aan de slag met grote opgaven, die in heel ons land spelen. Woningbouw, klimaat en energie, de opvang van vluchtelingen en ga zo maar door. Opgaven die we niet los van elkaar kunnen zien, omdat ze elkaar vaak raken. Het vraagt om keuzes. Want een oplossing voor het ene vraagstuk kan een offer betekenen voor iets of iemand anders”, aldus burgmeester Melissant.

Elkaar blijven ontmoeten

De burgemeester gaf verder aan dat vertrouwen belangrijk is. “Om vertrouwen te hebben moet je elkaar begrijpen. En om elkaar te begrijpen, moet je elkaar ontmoeten. Ook daarom willen we in Gorinchem elkaar blijven ontmoeten. Om te luisteren naar u en soms om uit te leggen waarom we doen wat we doen. Om u ook een wedervraag te kunnen stellen; “Hoe kunt u zelf bijdragen?” of “Wat voor idee heeft u voor onze mooie stad of voor uw wijk?” 

Bliek in actie

Melissant deed een oproep aan alle inwoners om te komen met goede ideeën voor hun wijk, buurt of voor de stad. Soms kosten die ideeën geld. Gemeente Gorinchem heeft daarvoor de Bliek in Actie subsidie. Tijdens de nieuwjaarsreceptie konden inwoners ideeën kwijt bij de ‘Bliek in actie’ kraam. Er werden al mooie ideeën ingediend. Heeft u een goed idee, kijk dan eens op de Bliek in actie webpagina voor meer informatie. En deel uw idee met ons!

Gemeente Gorinchem wenst iedereen een mooi, gezond en gelukkig 2023! Een jaar waarin ontmoeting centraal staat. Een jaar waarin we Gorinchem met zijn allen opnieuw laten bruisen.


«   »