Meer Gorcumers kunnen gebruik maken van minimaregelingen

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 09:25

In de gemeente Gorinchem kunnen meer inwoners gebruik maken van minimaregelingen. Dit komt doordat de inkomensgrens omhoog gaat van 120% van de bijstandsnorm naar 130% van de bijstandsnorm. Dit heeft de gemeenteraad besloten.

Minimaregelingen zijn regelingen voor extra vergoedingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld voor bijzondere uitgaven, kosten voor sport, culturele activiteiten of uitgaven voor uw kinderen. 

Aanvragen minimaregelingen

De verhoging van de inkomensgrens gebeurt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022. U kunt tot 1 april aanvragen indienen over 2022. 

Om welke extra vergoedingen gaat het:

  • Regeling chronisch zieken. 
  • Regionaal declaratiefonds
  • Individuele inkomenstoeslag
  • Bijdrage duurzame gebruiksgoederen (gezinnen met kinderen)
  • Stichting Leergeld

Voor deze regelingen gelden vermogensgrenzen. Voor meer informatie en het aanvragen van minimaregelingen, kunt u terecht op de  website van Avres

Energiestoeslag

Huishoudens met een laag inkomen konden in 2022 een energietoeslag krijgen. Dit bedrag is bedoeld om mensen te helpen bij het betalen van de hogere energierekening. U kunt geen energietoeslag meer aanvragen over 2022. Ook in 2023 zal er een energietoeslag zijn. Zodra er meer bekend is over de voorwaarden, de uitbetaling en de aanvraagprocedure, leest u dat op de website van Avres


«   »