Inloopavond Haarwijk Oost

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 09:11

Op woensdag 8 maart wordt er voor de bewoners van de woningen tussen de Marinus Spronklaan en het Schrijverslaantje een inloopavond georganiseerd. In deze buurt gaat Poort6 nieuwe woningen bouwen. De gemeente en Poort6 nodigen de bewoners uit om mee te denken over de openbare ruimte in de nieuwe buurt. Zoals een bankje, speelplek of een mooie boom.

Inloopavond in het Centraal Punt

De inloopavond is op woensdag 8 maart van 19:00 tot 21:00 uur in het Centraal Punt, Haarsekade 120. Vooraf aanmelden is niet nodig. Medewerkers van de gemeente en Poort6 zijn er op deze avond bij om de plannen voor deze buurt toe te lichten. En om uw vragen te beantwoorden. Ook zijn we benieuwd naar uw reactie. Want uw opmerkingen nemen de gemeente en Poort6 graag mee als ze de plannen verder gaan uitwerken.

130 duurzame huurwoningen en 24 koopwoningen

Tussen de Marinus Spronklaan en het Schrijverslaantje komen 130 duurzame huurwoningen en 24 koopwoningen. Deze woningen komen in plaats van de 130 huurwoningen die er nu zijn. Er komen wat meer woningen terug dan dat er nu staan. Dan kan omdat de woningen die er nu staan, heel breed zijn. De nieuwe woningen worden iets smaller.

(meer tekst onder foto)

Indeling van de nieuwe buurt

In overleg met de gemeente heeft Poort6 de eerste opzet gemaakt voor de indeling van de nieuwe buurt. Dit heet een voorontwerp bestemmingsplan. Tijdens de inloopavond kunt u tussen 19:00 en 20:00 uur ook die voorontwerp bekijken. U kunt dan zien waar de woningen, de straten en andere voorzieningen komen.

Start van de sloop nog onbekend

Poort6 weet nog niet wanneer ze gaan starten met de sloop. In de tussentijd moet nog veel gebeuren, zoals het definitief maken van de plannen. Ook moeten alle bewoners in deze buurt natuurlijk eerst verhuizen. Een deel van deze bewoners gaat verhuizen naar de nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan. Dat kan uiteraard pas als deze woningen klaar zijn. Binnenkort is daar meer over bekend. Als dat duidelijk is, kan Poort6 een planning maken voor de sloop van de 130 woningen tussen de Marinus Spronklaan en het Schrijverslaantje.

Contact opnemen bij vragen

Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Poort6 door te bellen op 0183-669900 of te mailen via projecten@poort6.nl. Op de website van Poort6 vind u ook meer informatie.