Nieuwe vlaggen heten bezoekers welkom in Gorinchem

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 13:55

Bij de invalswegen van Gorinchem wapperen sinds woensdag 22 februari jl. fraaie nieuwe vlaggen, die bewoners en bezoekers een extra welkom heten. De nieuwe vlaggen zijn ontwikkeld in samenwerking met Gorinchem Citymarketing en zorgen voor aantrekkelijke stadsentrees.

Wethouder Attie Mager - economie, citymarketing en toerisme - heeft de eerste vlag officieel gehesen. ‘Gorinchem is prachtig! Natuurlijk vanwege haar vesting, de grootste van Nederland die nog intact is, met fijne winkelstraten in de binnenstad, gezellige horecagelegenheden, prettige winkelcentra, het buitengebied en bruisende evenementen op het gebied van recreatie, sport en cultuur. Gorinchem heeft het hele jaar veel te bieden aan inwoners en bezoekers. Gorinchem sprankelt en dat laten we graag zien'. Door de strategische keuze van de locaties van de vernieuwde vlaggen, dragen we onze boodschap uit. Deze boodschap zal door het jaar heen variëren. Zo zullen inwoners en bezoekers doormiddel van de vlaggen ook worden geïnformeerd over evenementen in Gorinchem.

Aantrekkelijke stadsentrees

De nieuwe vlaggen zijn zichtbaar bij Buiten de Waterpoort, de Nieuwe Wolpherensedijk en de Newtonweg in Gorinchem-Oost. Naast de nieuwe onderhoudsvrije baniermasten en vlaggen, zijn ook de kombordportalen bij de stadsentrees vernieuwd, passend bij de gewenste uitstraling als mooiste vestingstad. De nieuwe masten en vlaggen zijn onderdeel van het uitvoeringsplan Mooiste Vesting. Een aanpak waarmee de gemeente in afstemming met de binnenstadpartners, Vestingstad Gorinchem nog mooier en aantrekkelijker maakt voor inwoners en bezoekers.