Aangekondigde stakingen openbaar vervoer

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 10:23

Vakbonden FNV en CNV kondigen stakingen aan voor periode van 28 februari tot en met 7 april. We adviseren je om op deze dagen ander vervoer te zoeken of je reis uit te stellen.

De stakingen betekenen voor reizigers in de provincie Zuid-Holland dat er minder stads- en streekbussen en mogelijk minder treinen rijden. We weten pas op de dagen zelf wat de precieze gevolgen van de staking zijn. Dan horen wij namelijk welke medewerkers deelnemen aan de staking en welke niet. Jouw bus of trein rijdt door de staking mogelijk niet, of niet op tijd.

We doen ons uiterste best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal deze dagen helaas minder betrouwbaar zijn.

Let op: Vakbond VVMC heeft voor vrijdag 3 maart een staking aangekondigd op de MerwedeLingelijn. Houd deze dag rekening met ernstige hinder voor het treinverkeer op het traject Dordrecht - Geldermalsen.

Er wordt gestaakt bij de vervoerders Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz, RET en Transdev. Bij de NS en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt niet gestaakt.


«   »