Felicitaties voor diamanten echtpaar van Ewijck-Heuff

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 17:38

Zaterdag 4 maart waren Wim (1943) en Henny (1944) van Ewijck-Heuff 60 jaar getrouwd. Hoewel het echte feest pas in mei plaatsvindt, feliciteerde burgemeester Melissant het echtpaar met hun diamanten huwelijk.

Jong en verliefd

Voor hun huwelijk kenden Wim en Henny elkaar al twee jaar. Tijdens de eerste ontmoeting in Utrecht was er meteen een klik. Die klik bleef en groeide uit tot echte liefde. Op 4 maart 1963 trad het nog erg jonge koppel op 18- en 19-jarige leeftijd in het huwelijksbootje. Het huwelijk werd voltrokken in Woudenberg, waar Henny met haar ouders woonde. Ondanks de woningnood, die ook in die tijd al een belangrijk onderwerp van gesprek was, lukte het de pasgetrouwden om een leuke woning in Utrecht te vinden. 

Gezin

Twee jaar na hun huwelijk werden Wim en Henny verblijd met een prachtige dochter. Na twee jaar volgde in 1967 de geboorte van een zoon. Toen de kinderen 6 en 8 jaar oud waren, is het gezin naar Meerkerk verhuisd. Sinds 1978 woont het gezin Ewijck-Heuff in Gorinchem. De kinderen vlogen uit en hebben hun eigen gezinnen gesticht. Wim en Henny zijn inmiddels de trotse grootouders van twee kleinkinderen. Ze mogen zich zelfs overgrootouders noemen van vier mooie achterkleinkinderen.

Schilderen

In de beginjaren van hun huwelijk was Wim aan het werk als instrumentmaker. Zijn vader had een schildersbedrijf en zag zijn zoon graag in zijn voetsporen treden. Wim maakte de overstap en heeft het bedrijf in de loop van de tijd overgenomen. Na 45 jaar nam hij als directeur afscheid van schildersbedrijf Ewijck Schilderwerken. Henny heeft tot aan de geboorte van haar dochter gewerkt als secretaresse in het bedrijf van haar man. Daarna wijdde ze zich aan de opvoeding van hun kinderen en het bestieren van het huishouden.

De wereld rond

Hoewel dat in die tijd nog niet zo gangbaar was, zijn Wim en Henny echte globetrotters. Gedurende hun huwelijk zijn ze de hele wereld over gereisd. Ze zijn zelfs de tel kwijtgeraakt. Zijn het nu 25 of 26 landen die ze hebben bezocht? Verschillende keren kwamen ze in Zuid-Afrika en er zijn verschillende rondreizen door Amerika gemaakt. Niets was hen te gek, als zij maar samen konden reizen. Hoewel ze nu wat dichter bij huis blijven, is reizen nog steeds een van de grootste hobby’s. Net na hun huwelijksfeest in mei, gaan ze weer op pad. Heerlijk genieten van de zon en de gastvrijheid van hun geliefde Turkije, waar ze weer volop gaan genieten. 

Echtpaar van Ewijck-Heuff nam de felicitaties van burgemeester Melissant in ontvangst


«   »