Veranderingen afvalinzameling in Gorinchem

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 10:37

Woont u binnen de stad Gorinchem, dan ontvangt u in april een brief van Waardlanden. Deze brief gaat over veranderingen rond de afvalinzameling in Gorinchem.

Minder restafval

De komende tijd zijn er veranderingen rond de afvalinzameling in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Vijfheerenlanden en Molenlanden. De gemeenten en Waardlanden willen alle inwoners aanmoedigen en helpen met minder restafval en (nóg) beter scheiden. Wat er voor u verandert, hangt af van uw woonsituatie. De veranderingen voert Waardlanden per gemeente stap voor stap door.

Brief met uitleg

Waardlanden stuurt deze week een brief met uitleg waarom we deze veranderingen doorvoeren. En we vertellen dat u in mei de milieupas ontvangt. Daarna sluiten we de verzamelcontainers voor restafval. U kunt dan de verzamelcontainers voor restafval in Gorinchem openen met deze pas. Een belangrijke verandering waarmee we ook afvaltoerisme (het illegaal dumpen van afval) tegengaan.

Woont u in een appartement, flat- of bovenwoning dan kunt u met de pas ook de nieuwe gft-containers openen

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u net als veel andere inwoners vragen hebt over de veranderingen. Dat is begrijpelijk. Daarom vindt u op de website van Waardlanden meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen. Ga naar waardlanden.nl/samenafvalvrij


«   »