Burgerpeiling 2023

Gepubliceerd op 12 april 2023 om 08:45

Wij vinden het belangrijk om te weten wat inwoners van de gemeente Gorinchem vinden. Dit onderzoeken we iedere twee jaar door middel van een Burgerpeiling. Op basis van een steekproef vragen we een groep inwoners van 18 jaar en ouder om een vragenlijst in te vullen. Zo komen we te weten hoe we er als gemeente voor staan. Het onderzoek wordt gehouden en uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau Het PON & Telos.

Burgerpeiling 2023

In de week van 11 april 2023 ontvangen ruim 5300 inwoners van Gorinchem per post een brief met uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over leefklimaat, welzijn en zorg, de relatie tussen inwoner en gemeente en de dienstverlening van de gemeente. De antwoorden helpen de gemeente inwoners nog beter van dienst te zijn. De ingevulde vragenlijst blijft anoniem en de antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. Inwoners die de vragenlijst ontvangen, hebben tot maandag 8 mei 2023 de tijd om de vragen te beantwoorden.

Bekendmaking resultaten

De uitkomsten van de Burgerpeiling 2023 zijn in oktober 2023 bekend. Onder andere via de gemeentepagina in de krant en via de gemeentelijke communicatiekanalen maken we de resultaten bekend. Het hele rapport wordt uiteindelijk op de website van de gemeente gepubliceerd. Kijk voor meer informatie over de Burgerpeiling op www.gorinchem.nl/burgerpeiling.

Gorinchem ook op 'Waar Staat Je Gemeente' 

De uitkomsten van de Burgerpeiling komen ook te staan op www.waarstaatjegemeente.nl. Resultaten van gemeente Gorinchem kunnen via deze website vergeleken worden met gegevens van andere gemeenten. Op deze website staan nu de resultaten van de Burgerpeiling 2021. 


«   »