Meta Smid-Exalto viert op 15 april haar 103e verjaardag

Gepubliceerd op 14 april 2023 om 18:26

Meta is alweer een jaar ouder als wij haar bellen voor dit interview. Vorig jaar hebben we haar ook uitgebreid gesproken op haar 102e verjaardag. Het was toen een heel gezellig gesprek. Ook dit jaar is Meta vrolijk en opgewekt.

Minder

Op de vraag hoe het haar het afgelopen jaar is vergaan, antwoordt ze: “Het is wel wat achteruitgegaan, alles wordt toch wel minder”. Het actieve leven van Meta wordt  steeds wat beperkter. Ze doet haar eigen was niet meer, het knutselen van kaarten lukt minder goed en zelfstandig een ommetje maken gaat niet meer.

Tablet

Maar Meta is inventief. Ze pakt activiteiten op die nog wel kunnen. Zo gaat ze graag naar de bingo. Het ommetje doet ze nu in een rolstoel onder begeleiding van vrijwilligers of medewerkers van de Bannehof. Maar het meest is ze nog bezig met haar tablet waar ze graag Wordfeud op speelt. “Mijn tablet kan ik echt niet missen hoor!”, zegt ze lachend. Ook heeft ze een Facebookpagina. De felicitatiekaarten hebben plaats gemaakt voor felicitaties op Facebook.

Goed leven

De verjaardag van Meta wordt dit jaar in etappes gevierd. Ieder dag komt er 1 familielid langs. Deze 10-daagse is op 6 april begonnen. Meta sluit het gesprek af met: ”Ik heb een goed leven gehad, als het nu ophoudt is het goed”.

Samen op de foto

Vrijdagmiddag was Gorkums Nieuws in de Bannehof i.v.m. de onthulling van een nieuwe duofiets. Hierbij mocht zij burgemeester Reinie Melissant helpen. Gorkums Nieuws heeft Meta, samen met de burgemeester en een zoon met zijn vrouw en haar buurvrouw, op de foto gezet. 

foto: GP-buro


«   »