Onthulling Duo-fiets voor bewoners Bannehof

Gepubliceerd op 15 april 2023 om 10:52

(door Dries de Swart)

De bewoners in het Grand Café van de Bannehof keken vrijdagmiddag vreemd naar het grote pakket versierd met 7 kleurige ballonnen dat voor in de zaal stond. “Wat zal daar inzitten?“ De bedrijvigheid van het personeel wees erop dat er iets stond te gebeuren. Toen ook burgemeester Reinie Melissant en anderen gasten binnen kwamen werd de spanning alleen maar groter.

Jannie van Gemeren, locatieleider van de Bannehof, stelde deze gasten voor en heette hen welkom. Dit waren Lisette v.Beekom van de Hersenstichting, Vrienden v/d Bannehof , communicatie- adviseur Mirjam Advocaat van Rivas Zorggroep. 

(meer tekst en foto's onder video)

Jannie van Gemeren vertelde de bewoners wat er onder de ballonnen zat en waarom dit op aanraden van Team Welzijn tot stand was gekomen. Na het uitpakken zou er een Duo-fiets verschijnen die door de bewoners gebruikt mag worden. Burgemeester Melissant vertelde hoe belangrijk bewegen is als je ouder wordt en in het kader van Gorinchem Beweegt. Met het naderend voorjaar kan de Duo-fiets daarin bij kunnen dragen. Daarna feliciteerde zij de oudste bewoonster van de Bannehof, Mevrouw Smid-Exalto, met haar verjaardag. Op 15-04-2023 wordt zij 103 jaar. Ook bood zij haar een boeketje bloemen aan en nodigde haar uit om samen met haar de Duo-fiets te onthullen.

Na de onthulling werd de nieuwe Duo-fiets bewonderend bekeken en werd aan alle aanwezigen een drankje aangeboden.


«   »