Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Gorinchem

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 11:42

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Gorinchem. Op zaterdag 18 november 2023 zal de Goedheiligman in gezelschap van de Pieten voet aan wal zetten in deze historische vestingstad. De NTR doet traditiegetrouw vanaf 12.00 uur op NPO Zapp (NPO 3) verslag. Dieuwertje Blok verzorgt vanuit Gorinchem de presentatie, gesteund door vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier.

Dat maakte de NTR zojuist bekend. Houd zaterdag 18 november alvast vrij in je agenda. We gaan er samen een bijzondere dag van maken.

Burgemeester Reinie Melissant is heel blij en vereerd met dit nieuws: "Dit is fantastisch voor Gorinchem! Het is een grote eer dat Sinterklaas onze stad heeft gekozen als de plek voor de landelijke intocht. We gaan er met de hele stad voor zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt voor alle kinderen en families die de intocht van Sinterklaas in Gorinchem willen vieren. En tegen de Gorcumers wil ik zeggen: houd zaterdag 18 november alvast vrij in de agenda. We gaan er samen een bijzondere dag van maken."

Het duurt natuurlijk nog even voordat de Sint in ons land aankomt. Maar mochten er al vragen zijn, stuur die dan naar sinterklaas@gorinchem.nl

foto studio ziezo: Burgemeester Reinie Melissant en kinderburgemeester Cato de Lange.