Pasar Malam

Gepubliceerd op 3 mei 2023 om 09:32

Van woensdag 3 mei tot en met zondag 7 mei is er een Pasar Malam op de Groenmarkt en het terrein Achter de Kerk. U kunt daar van 's middags tot 's avonds genieten van een Oosterse specialiteitenmarkt, livemuziek, Indonesische restaurants en culturele dansdemonstraties.

Wat is een Pasar Malam?

Een Pasar Malam is een cultureel evenement waar het voormalig Nederlands-Indië plus Indonesië en haar rijke geschiedenis en cultuur centraal staan. Een pasar malam is van origine een avondmarkt uit zuid-oost Azië. Pasar malams worden jaarlijks in veel Nederlandse gemeenten gehouden.

De Indische vereniging OWTS uit Gorinchem organiseert het evenement in samenwerking met Istimewa Events.

Op- en afbouw 

  • De opbouw van het evenement start op maandag 1 mei direct na de weekmarkt.
  • De afbouw van het evenement begint op zondag 7 mei 19.00 uur tot uiterlijk 23.00 uur. Maandag 8 mei vanaf 7.00 uur gaat de afbouw verder op het gedeelte van de Groenmarkt waar geen Weekmarkt is. 

Weekmarkt en zaterdagse mini-markt

  • De weekmarkten op maandag 1 mei en maandag 8 mei gaan gewoon door.
  • De mini-markt (standplaatsen) op zaterdag 6 mei gaat niet door. Zaterdag 13 mei is de mini-markt er weer. 

Geluid

Tijdens het evenement doet de organisatie dagelijks tussen 11:00 uur en 12:00 uur en op zondag 7 mei vanaf 13.00 uur een soundcheck. De liveoptredens vinden plaats op twee podia. Het programma met de tijden van de optredens kunt u terugvinden op de website van de organisatie: www.istimewa-events.nl/gorinchem


«   »