Vanaf 30 mei werkzaamheden Eind, Tolsteeg en Buiten de Waterpoort

Gepubliceerd op 10 mei 2023 om 11:02

Vanaf 30 mei tot eind juli 2023 zijn er werkzaamheden in Eind, Tolsteeg en Buiten de Waterpoort. Stedin legt in opdracht van de gemeente stroomkabels aan voor de nieuwe elektrische veerponten van Riveer.

Deze stroomkabels, Walstroom genaamd, worden aangelegd vanuit een nieuw transformatorhuis. Deze komt schuin achter Restaurant Boulevard. Om deze op het elektriciteitsnet aan te sluiten, legt Stedin een nieuwe kabel aan vanaf de Tolsteeg.

Planning

  • De werkzaamheden starten op dinsdag 30 mei 2023 en duren tot (waarschijnlijk) eind juli 2023. 
  • Een week eerder starten de voorbereidende werkzaamheden zoals het plaatsen van de wegafzetting en de omleidingsborden.
  • Van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni is de straat Eind afgezet voor auto, motor, brommer en fietsen. Lopend is de straat wel bereikbaar. 
  • Na de boringwerkzaamheden in Eind gaat de zijkant van de straat open in de Tolsteeg. De werkzaamheden worden afgezet met een hek en een verkeersregelaar begeleidt het doorgaande verkeer hieromheen.
  • Tijdens de werkzaamheden aan Buiten de Waterpoort wordt de weg (voor een deel) afgezet. Borden en verkeersregelaars geven omleidingen aan.