Gorkumse wordt wethouder in Buren

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 17:04

De nieuwe coalitie van Gemeentebelangen Buren, PCG en CDA presenteerde 1 juni het coalitieakkoord ‘Samen voor het Buren van morgen’. Samenwerking is de basis voor de komende jaren. Iedereen mag meedenken om de gemeente Buren nog beter te maken.

Nieuws uit Buren op Gorkums Nieuws? Voor deze keer wel. Een van de  wethouders is Gorkums inwoner. Martine de Bas  is als enige wethouder nieuw in de gemeente Buren. Ooit was zij chef, over de wijksecretarissen, bij de politie in Gorinchem. (Meer tekst onder foto)

foto: Gemeente Buren

Martine is momenteel werkzaam als programmamanager regionale samenwerking WMO voor vijf gemeenten in regio Delft/Westland. Martine gaat zich inzetten voor wonen en duurzaamheid. Deze indeling is gebaseerd op hoofdlijnen. De definitieve invulling van de portefeuilles wordt na 8 juni bekend gemaakt.

Het coalitieakkoord wordt voorgelegd aan de gemeenteraad tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 7 juni 2022. Dan vindt ook de voordracht en installatie van de vier nieuwe wethouders plaats. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kan de coalitie aan de slag.


«   »