Kinderburgemeesterswand in stadhuis

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 09:24

In 2021 werd Samuël Heule de eerste kinderburgemeester van Gorinchem. nu hebben we voor de tweede keer een kinderburgemeester, Lolia Hammed. Zij blijft dit zij tot het einde van het jaar. Voor de kinderburgemeesters is ook een speciaal ambtsketen.

Foto's: gemeente Gorinchem

Taken kinderburgemeester

De kinderburgemeester heeft verschillende taken. Zo gaat hij/zij regelmatig met burgemeester Reinie Melissant naar verschillende activiteiten. Denk dan aan Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en het bezoeken van jubilea. 

De kinderburgemeester gebruikt zijn/haar rol om zich in te zetten voor onderwerpen die hij/zij belangrijk vindt. Zo wil Lolia leesclubjes oprichten. Heeft ze plannen om samen met kinderen van basisscholen in Gorinchem afval op te ruimen in de stad en vraagt ze aandacht voor ouderen en mensen met een beperking. (Meer tekst onder foto)

Opening kinderburgemeesterswand

Woensdagmiddag 8 juni werd er in de hal van het stadhuis een kinderburgemeesterswand geopend. Voorlopig met de foto's van Samuël (2021) en Lolia (2022). Daarnaast nog twee lege lijsten voor 2023 en 2024.

Een leuke aanvulling in de hal van het stadhuis. Natuurlijk een eervolle portrettengalerij voor Samuël en Lolia en hun latere opvolgers.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.