Leegstaand kantoorpand Deli Home klaar voor noodopvang vluchtelingen

Gepubliceerd op 14 juni 2022 om 08:52

Vanaf volgende week biedt een voormalig kantoorpand van Deli Home aan de Schelluinsestraat ruimte aan 100 plekken voor noodopvang in onze regio. Het pand is in een paar weken tijd geschikt gemaakt om hier voor langere tijd vluchtelingen uit Oekraïne op te kunnen vangen. In april startte Deli Home samen met de gemeente Gorinchem met de nodige aanpassingen aan het gebouw.

Hulp bieden

Deli Home besloot na het uitbreken van de oorlog om hulp te bieden ter ondersteuning van opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarvoor werd een budget beschikbaar gesteld en medewerkers gevraagd ideeën aan te dragen. Het idee van een van de medewerkers om het kantoorpand geschikt te maken voor noodopvang werd meteen omarmd en opgepakt.

Inzet van veel partners uit de stad

Het aanpassen van het kantoor was een hele klus in dit korte tijdsbestek maar het is door de enorme inzet van velen gelukt. Ook hier zetten vele partners uit de stad zich in. Dat was eerder ook het geval bij de inrichting van de sporthal De Hoefslag voor de crisisnoodopvang en de inrichting van 20 woningen die Poort6 aanbood. Daarnaast zijn er vele partners die een bijdrage leven voor zaken als onderwijs en zorg. Ook is er in de stad geld ingezameld. De steun is breed merkbaar in de stad. 

Spullen, begeleiding en tolken

Wanneer inwoners ook hulp willen bieden kan dat nog steeds. Helpende handen zijn welkom bij Vluchtelingenwerk en Klik. Vluchtelingenwerk zal straks als de nieuwe bewoners van het pand er zijn een inloopspreekuur ter plaatse organiseren. Zo helpen ze bij de eerste vragen en het wegwijs maken in onze stad. In het netwerk van vrijwilligers hebben zich ook inwoners gemeld die meewerken als tolk.

pand Deli Home


«   »