E-Fiber en BAM sluiten overeenkomst aanleg glasvezel in Gorinchem en Castricum

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 15:52

E-Fiber en BAM Telecom hebben een overeenkomst gesloten voor de aanleg van glasvezel in Gorinchem en Castricum. Daarnaast hebben beide partijen een zesjarige overeenkomst getekend voor het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk van E-Fiber. De werkzaamheden in Gorinchem en Castricum starten dit jaar.

Bron en foto: BAM

De overeenkomsten betekenen een voortzetting van de bestaande samenwerking tussen E-Fiber en BAM Telecom. E-Fiber is ruim tien jaar actief met glasvezelaansluitingen in Nederland en is hard op weg naar tweehonderdduizend aangesloten adressen. In de komende vijf jaar wil E-Fiber vijfhonderdduizend adressen in heel Nederland aansluiten op glasvezel. De ambitie is huishoudens een snelle internetverbinding van minimaal duizend Mbit/s te bieden.

Beheer en onderhoud

In de zesjarige overeenkomst voor beheer en onderhoud richt BAM Telecom zich op een integraal beheer van het glasvezelnetwerk van E-Fiber, zoals NOC-faciliteiten, correctief onderhoud, netwerkaanpassingen en na-aansluitingen. De overeenkomst heeft betrekking op circa 125.000 huishoudens.


«   »