Ondermijningsbus rijdt door Gorinchem

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 09:36

Donderdag 30 juni gaat team Veiligheid van gemeente Gorinchem op pad met de Ondermijningsbus. Op die dag staat de bus op een drie plekken in Gorinchem. Heeft u signalen over drugscriminaliteit in uw buurt? Vermoedt u dat er bij u in de straat hennep geteeld wordt? Heeft u zicht op verdachte transacties of panden? Of wilt u gewoon eens weten wat ondermijning is? Kom dan langs bij de Ondermijningsbus. Medewerkers van de gemeente gaan graag met u in gesprek.

Locaties en tijden

De Ondermijningsbus staat donderdag 30 juni op onderstaande locaties:

  • 10:00-11:00 uur: Dr. Wiardi Beckmanplein
  • 11:15-12:30 uur: Piazza Center (voorzijde)
  • 13:00-16:00 uur: Binnenstad Gorinchem (Gasthuisstraat/hoek Kelenstraat/ Arkelstraat)

Wat is ondermijning?

Drugscriminaliteit, hennepteelt, illegale prostitutie, verdachte transacties. Het zijn allemaal (zichtbare) gevolgen van ondermijnende criminaliteit. Via de Ondermijningsbus geven we voorlichting over deze vorm van criminaliteit.

Gemeente Gorinchem werkt samen met haar partners aan het voorkomen, signaleren en aanpakken van deze georganiseerde criminaliteit. En u kunt daar als inwoner bij helpen door uw signalen met ons te delen. 

Melden helpt!

Bent u niet in de gelegenheid om bij de Ondermijningsbus langs te komen? Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt (geen politie). Melden kunt u:

Een klein team van medewerkers waarborgt de anonimiteit en behandelt de melding met zorg.

    Meer informatie

    Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina Veiligheid.