Leefstijlfestival "Gorinchem Gezond"

Gepubliceerd op 20 juni 2023 om 12:11

Het gratis Leefstijlfestival omvat een tal van inspirerende activiteiten om inwoners te laten zien dat een gezond leven binnen handbereik ligt. GGD ZHZ

Op zaterdag 24 juni vindt het Leefstijlfestival 'Lekker in je Vel' plaats in de week van Gorinchem Gezond. Dit evenement wordt georganiseerd door de GGDZ ZHZ, in samenwerking met lokale partners en de gemeente Gorinchem. Het festival heeft als doel om inwoners te laten zien dat een gezond leven binnen handbereik ligt en biedt een scala aan inspirerende activiteiten.

Het Leefstijlfestival vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur op vier locaties in drie wijken van Gorinchem: Haarwijk, Stalkaarsen en Gildewijk. Er zijn activiteiten voor zowel jong als oud, waarbij alle aspecten van een gezonde levensstijl aan bod komen.

Eveline Schurink, Directeur Publieke Gezondheid GGD ZHZ, legt uit dat het festival is voortgekomen uit gesprekken die de GGD ZHZ heeft gevoerd met bewoners en lokale partners in de wijken. Dankzij deze samenwerking is er een prachtig programma samengesteld met inspirerende activiteiten op het gebied van voeding, slaap, beweging, sociaal contact, zingeving en ontspanning. Het festival wil mensen stimuleren om zich 'lekker in hun vel' te voelen, en dit bereiken ze door gezamenlijk en voor elkaar activiteiten te organiseren.

Het Leefstijlfestival 'Lekker in je Vel' biedt een uitgelezen kans voor inwoners van Gorinchem om op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende aspecten van een gezonde levensstijl. Of het nu gaat om gezonde voeding, voldoende slaap, regelmatige lichaamsbeweging, het onderhouden van sociale contacten, het vinden van zingeving of het ontspannen, er is voor ieder wat wils. Het festival belooft een inspirerende dag te worden waarbij iedereen kan ontdekken hoe ze op een eenvoudige manier een gezonder en gelukkiger leven kunnen leiden.