Culturele zondag vol muziek

Gepubliceerd op 29 september 2023 om 09:23

Tijdens de Culturele Zondag op 8 oktober is er volop live muziek te beluisteren in diverse locaties in de Gorcumse vesting. In Het Zevende Huis vinden om 15 en 16 uur optredens plaats van de band ‘Soundwell’ die een eigentijdse touch geeft aan traditionele Ierse en Schotse folk muziek. De ‘kunst aan de ketting’ is deze maand van Lien Otto. 

In het Hendrik Hamelmuseum is de expositie ‘Quilten langs de Linge, 30 jaar Lingelappers’. Terwijl zij demonstraties geven treedt het multi-instrumentale duo Wout en Yvonne op met een mix van licht klassieken eigen composities. 

In, of bij mooi weer buiten Molen De Hoop treedt het eigenzinnige Gorcumse Vestingbandje ‘Tante Co op zolder’ op. Ze geven liedjes uit de jaren ‘50 en ’60 weer een nieuw leven. En ergens in de vesting duikt Donna Bastiaans op met haar pop-up Meezing café, afhankelijk van het weer.Deze  optredens zijn gratis of er staat een hoed voor de artiesten.In theater Peeriscoop treden pianovirtuoos  Aristakes en zangeres Claudia van der Wilt op met verrassende en herkenbare liedjes uit de 50/60/70’er jaren. Aanvang 16 uur, entree € 15,- inclusief een drankje en hapjestafel na afloop.

Petit café la Caponnière is geopend voor een hapje en drankje maar heeft nog geen expositie. In het stiltecentrum van de St. Janstoren hangen acrylschilderijen van de bekende Gorcumse kunstenaar Arie Brinkman. In de Burgstraat zijn galerie de Burgpoort, Sterke Kunst en ‘Zeven & Twintig geopend. In de ateliers van Weverij Studio Roodenburg en het atelier voor clavecimbelbouw wordt men ontvangen om een kijkje te nemen in de keuken van deze ambachten.

Galerie Kunst bij Karel is een ontmoetingsplek voor zowel beginnende als gevestigde kunstenaars en degenen die naar kunst op zoek zijn. Nostalgie beleeft men in antiquariaat ‘De Juf’.En bezoek vooral de nieuwe tentoonstelling in het Gorcums Museum met miniaturen in kunst en modelbouw. De treintjes rijden en er is volop beweging. Erg leuk voor kinderen. Alle expo locaties zijn gratis toegankelijk, ook de beide musea.

De Grote Kerk, de Kruitmagazijnen en Painting Blue hebben geen activiteiten en zijn deze zondag gesloten. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl