Lactatiekundige en draagdoekconsulente in MamaCafé

Gepubliceerd op 8 oktober 2023 om 09:37

Op vrijdagochtend 13 oktober hebben we tijdens het MamaCafé bezoek van Anita van der Vlist, lactatiekundige en draagdoekconsulente van Kraamzorg de Waarden. Zij komt van 10.00 tot 12.00 uur vragen beantwoorden over deze twee onderwerpen in de bibliotheek in Gorinchem.

Deze ochtend legt Anita zwangeren en jonge moeders alles uit over het bij je dragen van de baby in een draagdoek. Jullie mogen de verschillende draagdoeken bekijken, voelen en even proberen. Ook leer je hoe je ze kunt gebruiken en wat de verschillen zijn tussen de diverse draagdoeken, zo wordt er uitleg geven over de ‘geweven’ en ‘rekbare’ draagdoek. Ook is er tijd om vragen te stellen. De consulente kan korte eenvoudige vragen beantwoorden. Met plezier geeft ze tips of een advies op maat. Heb je een ingewikkeldere of lange vraag, dan kan ze je doorverwijzen voor een afspraak bij een van de consulentes. Overweeg je om je kindje te gaan dragen en wil je weten of dragen iets voor je is en welke draagdoek dan het beste bij jou past? Kom dan naar deze leuke ochtend! 

Ook zitten we deze week middenin de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar: “Bij mij thuis”. Hierop aansluitend gaan we met de kinderen een leuke activiteit doen! Laat je verrassen!

Wil je andere ouders ontmoeten, opvoedtips uitwisselen of vriendschappen sluiten? Kom dan samen met je kind naar het MamaCafé! De gastvrouw van de LimonadeBrigade beantwoordt vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante onderwerpen en zijn er leuke activiteiten (meedoen is niet verplicht; gewoon komen spelen mag altijd). 

Het MamaCafé is elke vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur bij de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl