Inwoners van de binnenstad bereiden zich voor op de Intocht van de Sint

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 om 12:14

De bewoners van Gorinchem's binnenstad staan voor enkele aanpassingen terwijl ze zich voorbereiden op de landelijke intocht van Sinterklaas op 18 november. De intocht zal ook op televisie te zien zijn. De gemeente verwacht ongeveer 25,000 bezoekers wanneer de Sint aankomt bij de veerbootsteiger van Riveer. Vele hotelkamers zijn al geboekt om deze feestelijke gelegenheid bij te wonen.

foto: Jaap Brunner  - aankomststeiger Sint 

(meer tekst onder afbeelding)

Ter voorbereiding op de uitzending worden enkele verkeersmaatregelen en aanpassingen al enkele dagen voor de intocht geïmplementeerd. Dit zal  de tijdelijke ongemakken zorgen, die deze viering met zich meebrengt.

Verschillende straten in de Benedenstad worden tijdelijk beïnvloed door verkeersmaatregelen, zoals weergegeven op de overzichtskaart op de Sinterklaaspagina van de gemeente Gorinchem. 

(meer tekst onder afbeelding)

De gemeente verzekert dat de gehele Benedenstad niet volledig afgesloten zal zijn. Voor hulpdiensten blijft de stad altijd bereikbaar.

Bepaalde straten, waaronder Tolsteeg, Molenstraat, Grote Markt, Gasthuisstraat, Kruisstraat en Groenmarkt, zullen echter de meest ingrijpende verkeersmaatregelen ervaren, aangezien Sinterklaas daar zijn route zal afleggen. Alternatieve parkeerlocaties zullen beschikbaar zijn voor bewoners en ondernemers. Deze maatregelen zijn noodzakelijk voor de veiligheid en het soepele verloop van het evenement.

De gemeente zal verdere uitleg verstrekken via brieven aan bewoners en ondernemers, en organiseert een informatieavond op woensdag 25 oktober in het stadhuis.

Bewoners die normaal gesproken hun auto parkeren op de Smakheul in Gorinchem zullen tijdelijk hun parkeerplek moeten opgeven. Op dit plein zal de NTR een tijdelijk mediadorp opzetten van waaruit de live-uitzending van de landelijke Sinterklaasintocht wordt geregisseerd. De opbouw van dit mediadorp begint op dinsdag 14 november, en vanaf dat moment worden voorbereidingen zichtbaar die nodig zijn voor dit speciale evenement.

Voor bewoners in deze regio zal het even slikken zijn, maar deze maatregelen zijn nodig om het evenement tot een succes te maken. Het wordt natuurlijk een geweldige promotie voor Gorinchem. Denk maar aan de titel Mooiste Vestingstad en uitzendingen met de Van Rossums en Janny en André die met hun boot door de Lingehaven kwamen.