Verkeersmaatregelen voor Sinterklaasintocht Gorinchem veroorzaken zorgen bij ondernemers

Gepubliceerd op 27 oktober 2023 om 10:20

Voor de geplande Sinterklaasintocht op zaterdag 18 november in Gorinchem, zijn er verregaande verkeersmaatregelen gepland. Deze maatregelen hebben de bezorgdheid van ongeveer 120 ondernemers in het stadscentrum gewekt. Zij vrezen dat deze maatregelen een aanzienlijke impact zullen hebben op de bereikbaarheid van hun winkels en horecagelegenheden, met potentiële omzetverliezen tot gevolg.

De ondernemers geven aan dat zij niet betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de plannen voor de Sinterklaasintocht en dat zij graag alternatieve oplossingen zouden willen zien om de overlast te beperken. Er is specifiek geïnformeerd naar de mogelijkheid van pendelbussen tussen parkeerplaatsen buiten de vesting en het stadscentrum om klanten te blijven bedienen.

Burgemeester Melissant, aanwezig tijdens een informatiebijeenkomst, heeft laten weten open te staan voor ideeën om de overlast te minimaliseren. Na enige discussie lijkt er vooruitgang te worden geboekt, waarbij alternatieve parkeerlocaties en pendelbussen worden onderzocht.

GP-buro - archieffoto: Intocht 2005