Tweede "Bliek van Waardering" wordt uitgereikt

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 16:47

Op vrijdagochtend 10 november om 10.00 uur zal het Gorcums Museum de tweede "Bliek van Waardering" uitreiken. Deze prijs is in het leven geroepen om Gorinchemmers te eren die met hun acties een positieve impact hebben gehad op de stad. De allereerste Bliek van Waardering ging naar Iris Keasberry.

In het Gorcums Museum prijkt het kunstwerk "De Ontmoeting," gemaakt door de kunstenaar Marco van Trigt. Dit kunstwerk is namens de lokale ChristenUnie in Gorinchem aan het museum geschonken. Om deze bijzondere creatie te eren, zijn zestien miniaturen van het kunstwerk vervaardigd. De ChristenUnie heeft het initiatief genomen om elke zes maanden één van deze miniaturen als "Bliek van Waardering" aan inwoners van Gorinchem te schenken, die zich inzetten voor het verbeteren van de leefbaarheid in de stad. Dit gebaar is bedoeld om deze gewaardeerde inwoners in het zonnetje te zetten.

De identiteit van de gelukkige ontvanger van de tweede Bliek van Waardering is momenteel nog geheim. "Het bestuur van de ChristenUnie heeft vele prachtige nominaties ontvangen, stuk voor stuk verdienstelijke kandidaten," aldus voorzitter Harry van Haaften. "Ditmaal hebben we een groep mensen geselecteerd die een belangrijke verbindende rol spelen en zich inzetten voor alleenstaanden en gezinnen in moeilijke tijden. Zij vormen een warme mantel voor degenen die dat nodig hebben." Op 10 november wordt tevens de "Dag van de Mantelzorg" gevierd, waarbij deze bijzondere groep mensen wordt geëerd voor hun betekenisvolle bijdrage aan de Gorinchemse gemeenschap.