Burgemeester Melissant doet aangifte van bedreiging

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 09:59

Rijnmond weet op hun website te melden, dat burgemeester Reinie Melissant met de dood is bedreigd. Een man uit Gorinchem heeft haar deze zomer voor haar huis bedreigd, waarbij hij zei: 'De tijd is gekomen. Ik ga je vermoorden.' Op maandag is ze opnieuw geconfronteerd met dezelfde persoon, die haar vertelde dat hij autonoom is, niet naar haar luistert en dreigde met kogels.

Op maandag liep ze langs het oude stadhuis, te midden van een drukke weekmarkt in de stad. Een man sprak haar aan, dezelfde persoon die eerder voor haar huis had gestaan. Hij uitte zijn frustraties over haar macht en riep later in het winkelend publiek dat 'De tijd is gekomen. Ik ga je vermoorden', voordat hij vertrok. Omstanders probeerden Melissant te steunen, en ze heeft het incident gemeld bij de politie en later aangifte gedaan.

Op X spreekt Minister Hugo de Jonge zijn afschuw uit: Net met burgemeester @ReinieMelissant gebeld over de bedreigingen aan haar adres. Mensen die de publieke zaak dienen verdienen bescherming. Onze taak is het om pal voor hen en daarmee voor onze democratische rechtsstaat te staan.

Burgemeester Melissant reageert, eveneens via X: Dank voor de steun vanuit BZK. Het is belangrijk dat iedereen met een publieke taak veilig zijn/haar werk kan doen! Gisteren was ik aangeslagen, vandaag sta ik er weer! Voor Gorinchem en de regio!