Het Gorcums Museum viert de heropening met een historische presentatie

Gepubliceerd op 8 december 2023 om 09:22

De historische afdeling van het Gorcums Museum, gelegen op de eerste verdieping, onderging een grondige transformatie. In de afgelopen jaren is er intensief gewerkt aan het ontwerp voor deze vernieuwing. Hierbij staat centraal het vertellen van de verhalen die het rijke erfgoed van Gorinchem belichten, inclusief de verhalen van de martelaren, die een onderdeel zijn van onze geschiedenis.

De historische presentatie heeft nu een geheel nieuwe uitstraling. Het is anders dan voorheen, maar met een nog diepere focus op de rijke geschiedenis van Gorinchem. De vernieuwde presentatie zal de bezoekers meenemen op een reis door de tijd, waarin het verleden tot leven komt.

Heropening

Nu is het zover. Het Gorcums Museum kondigt met veel enthousiasme de heropening aan van haar volledig vernieuwde historische presentatie op zaterdag 9 december 2023. Van 10.00 uur tot 22.00 uur belooft deze dag een unieke beleving te worden waarin geschiedenis tot leven wordt gebracht.

Een breed scala aan sprekers zal hun opwachting maken in het auditorium. Van een boeiende lezing over de Martelaren van Gorcum tot een reflectie op de wapenspreuk door een lokale ondernemer; de diversiteit aan onderwerpen belooft een rijk programma. Op de zaal zullen verschillende betrokkenen vertellen over hun rol bij de totstandkoming van de nieuwe presentatie of over de gepresenteerde thema’s.

Voor degenen die na alle indrukken nog willen napraten, staat een drankje klaar in onze centrale hal. Het volledige programma voor deze dag is beschikbaar op onze website: www.gorcumsmuseum.nl/programma-9-december.

Bijwonen van lezingen

Gedurende de hele dag is het Gorcums Museum gratis toegankelijk. Vanwege het beperkte aantal plaatsen voor de lezingen, adviseren wij bezoekers om vooraf via onze website een reservering te plaatsen. Reserveringen kunnen worden gemaakt vanaf 30 november.