Gorinchem Bloeiend als De Allermooiste Vestingstad

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 10:47

Gorinchem, de parel van Nederlandse vestingsteden, blijft haar positie als een van de meest betoverende bestemmingen van het land versterken. De stad lijkt in staat om prachtige stadswandelingen aan te bieden en wandelingen op de Vestingwal, wat haar reputatie als de allermooiste vestingstad van Nederland bevestigt.

De cijfers liegen er niet om: in de eerste 9 maanden van 2023 verwelkomde Gorinchem meer dan een half miljoen bezoekers. Dit is een buitengewone toename ten opzichte van dezelfde periode in 2022, toen het aantal bezoekers op 161.000 lag. Na een langzame start na de coronatijd, bloeide het bezoek aan Gorinchem op tot opmerkelijke hoogten, vooral tussen juli en september 2023, met 215.000 bezoekers.

En dit is slechts het begin! Het recente televisieoptreden met André van Duin en Janny van der Heijden met het programma "Denkend aan Holland" gaf al een aanzienlijke toename in bezoekersaantallen laten zien. Met de uitzending van de Intocht van Sinterklaas wordt verwacht dat deze trend zich voortzet. Het bewijs? Slechts één dag na deze uitzending zagen we al een aanzienlijke toename van bezoekers die Gorinchem en Slot Loevestein bezochten.

De voorspelling lijkt duidelijk: Gorinchem staat op het punt om nog meer bezoekers te verwelkomen, waardoor de stad en haar prachtige omgeving nog meer tot bloei komen.

stadswandelingen met gids, ook in trek - archieffoto GP-buro