Vernieuwing en Verduurzaming van Sanitair Gebouw Lingehaven

Gepubliceerd op 6 december 2023 om 11:32

De Lingehaven in Gorinchem staat aan de vooravond van een opmerkelijke transformatie: het sanitair gebouw ondergaat een grondige vernieuwing en verduurzaming. Deze stap sluit naadloos aan bij de ambitie van de gemeente en de status als Blauwe Vlag & Groene Wimpel haven.

Na jaren van intensief gebruik is het interieur van het gebouw toe aan een ware metamorfose, terwijl de herkenbare buitenkant met het iconische gekruiste houtwerk op de muren behouden blijft. De geplande werkzaamheden richten zich voornamelijk op het interieur, waarbij duurzame oplossingen centraal staan.

Deze winter wordt gewerkt aan een volledige vernieuwing, waarbij men  duurzame en moderne oplossingen integreert die niet alleen esthetisch zijn, maar ook het comfort verhogen voor de bootpassanten die er overnachten."

De werkzaamheden zullen naar verwachting deze winter worden uitgevoerd, waardoor de Lingehaven klaar zal zijn voor het vaarseizoen van 2024. De vernieuwde faciliteiten beloven een combinatie te bieden van duurzaamheid, schoonheid en comfort, speciaal ontworpen om het verblijf van bezoekers te verbeteren.

eigen foto's Lingehaven