Diamanten huwelijk voor Wim en Dikkie

Gepubliceerd op 7 december 2023 om 09:19

Burgemeester Reinie Melissant bracht een bezoek aan Wim (82) en Dikkie (76) Gerritsen-van Oord. Het echtpaar is op 6 december 60 jaar getrouwd. Het diamanten echtpaar werd verrast met bloemen en taart.

Batavus

In 1962 wordt er veel geflaneerd op de Langedijk door de Gorcumse jeugd. Een vaste stopplaats is de snackbar van Barend Vervloet. Dikkie geniet daar van een ijsje als ze Wim in het vizier krijgt. Buiten staat zijn Batavus te blinken als hij vraagt of hij Dikkie die avond thuis mag brengen. “Toen ik de Batavus zag staan, was de liefde ook meteen beklonken”, grapt Dikkie. De 16-jarige Dikkie wordt stapelverliefd op Wim.

Jong getrouwd

Na één jaar verkering wil het stel graag trouwen, maar alles zit tegen. Zo wordt de toegewezen woning op het laatste moment afgezegd. Ook de trouwzaal is op het laatste moment niet meer beschikbaar. Maar het stel laat zich niet kisten, met behulp van de familie en de woningbouwvereniging krijgen ze toch alles geregeld. De bruiloft wordt gevierd in het ouderlijke huis van Dikkie en er komt een klein flatje beschikbaar op de Nieuwe Hoven. Als Dikkie zich in januari niet lekker voelt, gaat ze naar de dokter. Ze blijkt zwanger. “Alles bij elkaar hebben deze 3 dingen me 60 jaar geluk gebracht”, vertelt Dikkie. Het gezin krijgt twee zonen, een enorme rijkdom. Ze werken hard en maken regelmatig tijd voor familie en vrienden. “Meer hadden we in die tijd niet nodig. De saamhorigheid was goud waard”, aldus Dikkie.

Echte Blieken

Tot op de dag van vandaag wonen Wim en Dikkie met heel veel plezier in Gorinchem. Het zijn Blieken in hart en nieren. Zowel Dikkie als Wim zijn geboren en getogen Gorcumers. Op dit moment wonen ze in de binnenstad. Hier willen ze ook nooit meer weg. Ze genieten dagelijks van het uitzicht op de Molen en ze zijn dol op alle activiteiten in de binnenstad. Na iedere vakantie zijn ze weer blij als ze de kerktoren van De Grote Kerk zien. “Het voelt iedere keer weer als thuiskomen”, vertelt Dikkie.

Feest

Het diamanten huwelijksfeest wordt samen met kinderen, (achter) kleinkinderen en familie gevierd met een gezellig etentje. Het echtpaar is trots op hun mooie gezin en zijn dankbaar voor de hulp die ze krijgen van hun zonen en schoondochters. Dikkie sluit af met de woorden: “Wat een rijkdom!”

Wim en Dikkie nemen felicitaties van burgemeester Melissant in ontvangst