Veer Brakel-Herwijnen: Aanpassingen vanwege hoogwater

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 13:09

Het waterpeil in de rivier is voor de tweede keer deze winter gestegen, maar er is geen reden tot zorg. In feite moedigen we mensen aan om langs de rivier te wandelen en te genieten van de omgeving. Echter, vanwege het hoge water vaart het veer Brakel-Herwijnen opnieuw vanaf de hoogwaterstoepen aan beide zijden van de Riveer.

foto: GP-buro

Reizigers die vanaf de zijde Herwijnen vertrekken, dienen rekening te houden met een gewijzigde aanrijdroute om de veerboot te bereiken. De normale toegangsweg naar de pont aan de kant van Herwijnen is momenteel niet bereikbaar. Daarom adviseren wij het gebruik van de onlangs vernieuwde hoogwaterstoep in Herwijnen.

Belangrijk: De aanrijroute naar de veerpont Brakel-Herwijnen aan de Herwijnse kant (noordzijde) is tijdelijk gewijzigd. Dit heeft ook invloed op de manier waarop auto's zich opstellen in de wachtrij.

Bij de autosteiger, Buiten de Waterpoort, is goed te zien hoe hard het water van de Merwede langs kom stromen. Met veel kabaal krullen de golven om de meerpalen heen.

Tip: Blijf op de hoogte van eventuele aanvullende informatie met betrekking tot het hoge water door regelmatig de berichtgeving in de Riveer App te raadplegen.