Gemeente Gorinchem organiseert Vuurwerk Inleveractie

Gepubliceerd op 27 december 2023 om 08:30

Kinderburgemeester Guus onthult portret

Op woensdagmiddag 28 februari heeft de gloednieuwe kinderburgemeester zijn portret onthuld in de eregalerij, als de vierde kinderburgemeester van Gorinchem. Guus Verburg is nu vereeuwigd als nummer 4 in de reeks van kinderburgemeesters. Hij werd vergezeld door zijn ouders, andere familieleden en vriendjes bij zijn bezoek aan het stadhuis.

Lees meer »

Overlijden van oudste man in Gorinchem, Jaap Göbel

Jaap Göbel, de oudste man in de stad, is op 105-jarige leeftijd overleden. Het overlijden vond plaats op 19 februari.  Geboren in Indonesië, trad Jaap Göbel in 1938 toe tot het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). In 1950 vestigde hij zich samen met zijn vrouw Jeanne in Gorinchem, waar ze een nieuw leven begonnen en vier zonen kregen. 

Lees meer »

Wonen en zorg in Gorinchem. Wat vindt u belangrijk?

Hoe blijft Gorinchem een fijne woonplaats, ook voor mensen die ouder worden of meer ondersteuning of zorg nodig hebben? Wat voor een soort woningen zijn daarvoor nodig? Hoe kunnen we een buurt het beste inrichten? Waar gebeurt dat al goed en waar kan dat nog beter? En hoe kunnen we dat samen verbeteren?

Lees meer »

Lezing Kim Putters uitgesteld

De geplande lezing over Brede Welvaart en Gezondheid, verzorgd door Kim Putters, die op 6 maart in het Van der Valk Hotel in Gorinchem zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. Dit besluit komt voort uit de nieuwe (tijdelijke) rol van Kim Putters als informateur bij het vormen van een nieuw kabinet.

Lees meer »

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Eind februari verstuurt de gemeente de belastingaanslagen voor het jaar 2023. Op het aanslagbiljet staan verschillende belastingaanslagen. Welke voor u gelden, ligt aan uw persoonlijke situatie. Het kan gaan om de volgende belastingen:

Lees meer »

Inloopbijeenkomst herinrichting Banneweg

Op maandag 11 maart van 18.00 tot 21.00 uur vindt op het stadhuis een inloopbijeenkomst plaats voor belangstellenden over het voorlopig ontwerp voor herinrichting Banneweg. Het werk staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025 en wordt in 2026 opgeleverd.

Lees meer »

Pas op! Vogelgriep

Deze winter is de vogelgriep in ons gebied nooit helemaal weg geweest. Helaas is deze besmettelijke ziekte nu weer duidelijk aan het toenemen bij vogels. Zieke of dode vogels kan je direct melden via telefoonnummer 085-0441199 van Dierenambulance Vianen. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar.

Lees meer »

Gorinchems Sportspektakel stop

Na elf edities is het doek gevallen voor het Gorinchems Sportspektakel. Uit een evaluatie en onderzoek onder lokale sportverenigingen bleek een tanende belangstelling voor het evenement, voorheen bekend als het Gorcum Sportgala.

Lees meer »

Afspraak maken of annuleren

Als u een afspraak wilt maken voor een reisdocument of rijbewijs kunt u meestal binnen 3 weken bij de gemeente terecht. U kunt uw document na 6 werkdagen ophalen. Veel zaken online kunt u online regelen via deze website. Dat gaat vaak sneller dan persoonlijk langskomen in het stadhuis. Kunt u het niet online regelen? Maak dan een afspraak. 

Lees meer »

Dag iktoon, hallo cultuurmaand!

Weet je het nog? De Langendijkroute, Op volle toeren, Kunst voor het Raam? Al jaren dé succesnummers van iktoon. Die houden we erin. Maar er komt meer. Vanaf dit jaar bieden we in de maand juni amateurkunst én professionele culturele partijen een podium om te shinen. Geniet van verrassende optredens, ontroerende concerten en doe mee met de gratis lessen en workshops. Maak kennis met de Cultuurmaand. Doe je mee?

Lees meer »

Verkennen windenergie in Gorinchem

Gemeente Gorinchem werkt samen met gemeente Molenlanden aan de Regionale Energiestrategie (RES) Alblasserwaard. Voor de opwekking van duurzame elektriciteit draagt windenergie 49% bij aan het totale bod. Dit is 564 TJ. Op dit moment is 18% van ons RES-bod voor

Lees meer »

Veiligheid boven alles: Illegaal vuurwerk inleveren zonder boete

De gemeente Gorinchem staat voor veiligheid en roept op tot verantwoordelijkheid met betrekking tot vuurwerk. Illegaal vuurwerk vormt een ernstig risico vanwege de zwaarte en de gevaren die het met zich meebrengt. Om de inwoners de kans te bieden om dit op een veilige manier kwijt te kunnen, organiseert de gemeente een inleveractie zonder boetes of straffen.

Op donderdag 28 december tussen 13:00 en 16:30 uur kunnen inwoners hun illegale vuurwerk inleveren op het parkeerterrein van de Evenementenhal aan de zijde van de Einsteinstraat. Alle soorten vuurwerk tot 25 kilo worden ingenomen. Tevens bestaat de mogelijkheid om 's ochtends op dezelfde dag illegaal vuurwerk in te leveren bij de Gemeente Dordrecht.

Een erkend bedrijf neem het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en zorgt dat het op een veilige manier wordt vernietigd. Vuurwerk mag alleen lopend of met eigen vervoer worden gebracht. Het vuurwerk meenemen in het openbaar vervoer is verboden.

Men streeft naar een veilige en prettige jaarwisseling voor alle inwoners. Daarom biedt men deze inlevermogelijkheid aan, zonder gevolgen voor degenen die van deze gelegenheid gebruikmaken.

Inleveren op 28 december in Gorinchem en Dordrecht

Gemeente Gorinchem

Donderdag 28 december van 13:00 tot 16:30 uur

Parkeerterrein Evenementenhal, zijde Einsteinstraat

Gemeente Dordrecht

Donderdag 28 december 2023 van 9:00 tot 12:00 uur

Grote parkeerplaats bij FC Dordrecht

Ingang via de Provincialeweg/Reeweg Oost