Kleine vertraging nieuwe veerboten

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 12:51

Vanwege de veranderde wereld- en marktomstandigheden, waaronder de impact van de COVID-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne, moest de oorspronkelijke opleverdatum van de elektrische veerponten worden herzien. Op basis van redelijkheid en billijkheid is besloten om de opleverdatum te verschuiven naar 1 juli 2023.

Holland Shipyards heeft sindsdien hard gewerkt om deze nieuwe opleverdatum te halen. Verschillende maatregelen zijn genomen, zoals het eerder naar Nederland halen van de rompen van de schepen om ze hier af te bouwen, het uitzenden van medewerkers naar het buitenland en het inhuren van extra personeel om de uitdagende marktomstandigheden te compenseren. Bovendien heeft Holland Shipyards samen met Stedin (een Nederlands energiebedrijf) en de gemeente Gorinchem zich tot het uiterste ingespannen om de stroomvoorziening op de kade (Buiten de Waterpoort) te realiseren.

Deze week kwam het bericht binnen dat de oplevering van het integrale systeem voor elektrisch varen niet op 1 juli kan plaatsvinden. Er is enige vertraging opgetreden in de uitvoering van de opdracht. Momenteel bent u in overleg met Holland Shipyards om de planning aan te passen en een nieuwe opleverdatum vast te stellen, waarbij de contractuele kaders worden gevolgd. Het proces van het integreren van de nieuwe schepen in de dienstregeling zal nu later plaatsvinden dan oorspronkelijk gepland.

Desondanks zal de doopceremonie op woensdag 28 juni gewoon doorgaan. Het is niet ongebruikelijk dat de doopceremonie plaatsvindt voor de officiële oplevering.

foto: Riveer


«   »