Voortgang van de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 12:14

Bron: Raadsinformatiebrief

In april 2023 informeerde de gemeente de raad over een nieuwe locatie voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Kleine Schelluinsekade (voormalig Piratenland). Deze locatie biedt een alternatief voor de bewoners van de sloopwoningen van Poort6 en voor bewoners die geen gebruik meer maken van particuliere opvang.

Resultaat aanbesteding

Om de huisvesting voor 1 oktober te realiseren heeft de gemeente een aanbesteding uitgeschreven voor de huur van flexibele woonunits. Helaas zijn er geen marktpartijen die zich hebben ingeschreven. Dit betekent dat de gemeente de huisvesting aan de Kleine Schelluinsekade op genoemde datum niet kan realiseren. Een snelle aanpassing van eisen bij de aanbesteding is door de regelgeving niet mogelijk. Daarom zoeken zij momenteel naar andere oplossingen.

(meer tekst onder foto)

Onderdak voor bewoners

Met Poort6 heeft de gemeente nieuwe afspraken gemaakt over de tijdelijke bewoning van de sloopwoningen. Ze zoeken zo snel mogelijk naar alternatieven. Tegelijkertijd zorgt men dat de woningen technisch worden aangepast zodat het ook verantwoord blijft hen in de winter in deze woningen onderdak te bieden. Het blijft een flinke puzzel, maar men is blij met de goede samenwerking met Poort6.

Communicatie met bewoners

Eerder lieten de gemeente de bewoners weten dat de woningen tot 1 september beschikbaar zijn. Daarom worden de bewoners op de hoogte gesteld van de aanpassingen in de woningen en mogelijke alternatieven zodra die er zijn. Deze communicatie verloopt via Vluchtelingenwerk en Poort6, zodat vragen direct beantwoord kunnen worden.

Vervolg

Na de zomerperiode zal de gemeente de raad opnieuw informeren. Men verwacht dan meer te kunnen vertellen over de (on)mogelijkheden die de gemeente in onze stad kan bieden aan de huisvesting van de Oekraïense vluchtelingen. Hierbij werken zij nauw samen met Poort6.


«   »