Fietst u ook lekker mee?

Vier woensdagen in juli staan in het teken van mooie tochten door de omgeving van Gorinchem. Iedere woensdag staat er een andere route op het programma. Kunt u niet alle woensdagen? Geen probleem! U kunt er zelf voor kiezen welke woensdag(en) u mee fietst. Iedereen die alle vier de routes uitfietst krijgt een leuke attentie.

Lees meer »

145 leerlingen in Gorinchem leggen succesvol praktisch verkeersexamen af

De groepen 7 van vijf basisscholen stapten vrijdag 24 mei op de fiets voor het praktisch verkeersexamen. Voorafgaand aan het praktijkgedeelte deden ze het schriftelijk verkeersexamen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Maar verkeer leer je niet alleen uit een boekje. Verkeer is vooral praktijk en zelf ervaren.

Lees meer »

Open Dag Elektrische Veerponten

Sinds het begin van dit jaar zijn er twee elektrische veerponten in gebruik op de Riveer-routes rond Gorinchem. Hoewel veel scholieren, werknemers en toeristen er regelmatig gebruik van maken, is het voor velen onbekend hoe uniek deze veerponten zijn. Om dit te veranderen, organiseren de gemeenten Altena, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Riveer op zaterdag 1 juni een open dag. Bezoekers kunnen op die dag op verschillende locaties een exclusief kijkje nemen achter de schermen.

Lees meer »

Kent u iemand in Gorinchem die een lintje verdient?

Ere wie ere toekomt! Kent u iemand in Gorinchem die zich al jaren inzet als vrijwilliger? En vindt u dat deze persoon een Koninklijke onderscheiding verdient? Draag deze persoon dan voor! Dit kan nog tot 1 juni 2024 via gemeente@gorinchem.nl. Wie weet bezorgt u dan één van de vele Gorcumse vrijwilligers in 2025 een onvergetelijke dag en de waardering die hij of zij verdient!

Lees meer »

Uitkomsten online raadplegingen windenergie Alblasserwaard bekend

De uitkomsten van de online raadpleging onder inwoners over toevoeging van windlocaties in de Alblasserwaard zijn bekend. De raadpleging werd door ruim 2.500 inwoners uit de regio ingevuld. Grondeigenaren zijn ook gevraagd naar hun opvattingen in een online vragenlijst. De adviezen van de werkgroepen van omwonenden van de zes zoeklocaties en van maatschappelijke organisaties worden eind mei verwacht.

Lees meer »

Nieuwe containersticker moet bijdragen aan schone buurt zonder afval

Op initiatief van de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden is een sticker met QR-code voor de verzamelcontainers van restafval gecreëerd. Deze sticker biedt toegang tot informatie over hoe we samen de buurt netjes, schoon en veilig kunnen houden zonder afval. Ton van Maanen, bestuurslid van Waardlanden, zal op donderdag 30 mei de eerste sticker aanbrengen op een verzamelcontainer voor restafval op de Markt in Leerdam.

Lees meer »