Briljanten huwelijk: Leen en Rietje 65 jaar getrouwd

Leen van Weenen (87) en zijn vrouw Rietje van Weenen – Oskam (85) waren op 27 november 65 jaar getrouwd. Gewoon gelukkig zijn, is volgens het echtpaar het geheim van zo’n lang leven samen. Locoburgemeester Fatih Polatli feliciteerde het echtpaar met het briljanten huwelijk.

Lees meer »

Gorinchem Bloeiend als De Allermooiste Vestingstad

Gorinchem, de parel van Nederlandse vestingsteden, blijft haar positie als een van de meest betoverende bestemmingen van het land versterken. De stad lijkt in staat om prachtige stadswandelingen aan te bieden en wandelingen op de Vestingwal, wat haar reputatie als de allermooiste vestingstad van Nederland bevestigt.

Lees meer »

Waterstand zakt weer

Het water in de rivier is inmiddels voldoende gezakt en veer Brakel-Herwijnen kan weer gebruik maken van de normale aanrijroute om de veerboot te bereiken vanaf de Herwijnse kant. Het varen op hoogwaterstoepen kan tijdelijk nodig zijn omdat de toegangsweg naar de veerboot onder water staat. 

Lees meer »

Het Gorcums Museum viert de heropening met een historische presentatie

De historische afdeling van het Gorcums Museum, gelegen op de eerste verdieping, onderging een grondige transformatie. In de afgelopen jaren is er intensief gewerkt aan het ontwerp voor deze vernieuwing. Hierbij staat centraal het vertellen van de verhalen die het rijke erfgoed van Gorinchem belichten, inclusief de verhalen van de martelaren, die een onderdeel zijn van onze geschiedenis.

Lees meer »

Hoogwater door heel Nederland

Het lijkt erop dat er momenteel in Nederland sprake is van een situatie met hoogwater, waarbij verschillende factoren samenkomen. Dit kan leiden tot verhoogde waterstanden in zowel de rivieren als aan de kust. Het Landelijke Coördinatiecommissie Overstromingsdreiging (LCO) monitort deze situatie nauwlettend en waterbeheerders zijn actief om hierop te reageren.

Lees meer »

'Orange the World'-campagne tegen geweld tegen vrouwen van start in Gorinchem

Zaterdag markeerde de start van de 'Orange the World'-campagne in Gorinchem, een krachtig initiatief tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Georganiseerd door SI Merwekring en Inner Wheel, valt deze campagne samen met de wereldwijde beweging die loopt van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Lees meer »

Verkiezing voor de Tweede Kamer.

Vandaag is de Verkiezing voor de Tweede Kamer. Het is belangrijk dat je komt stemmen, want Elke Stem Telt. Er zijn 23 stembureaus in Gorinchem. Zo is er altijd wel één in de buurt. Op de website waarismijnstemlokaal.nl staat een kaartje van de stad met alle stembureaus. Goed om te weten, alle stembureaus zijn toegankelijk voor rolstoelen

Lees meer »