Burgemeestersontbijt in Gorinchem

Gepubliceerd op 12 oktober 2023 om 11:00

Het Burgemeestersontbijt is terug van weggeweest! Van 10 tot 13 oktober 2023 worden kinderen weer uitgenodigd om aan tafel te schuiven met de burgemeester. Het is van groot belang dat juist de burgemeester in een ontspannen sfeer benadrukt hoe essentieel gezond ontbijten is voor kinderen.

In de week van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland, samen met lokale bakkers en basisscholen, aan tafel om meer te leren en te ervaren over gezond ontbijten. Op vrijdag13 oktober 2023 zullen de Burgemeester van Gorinchem, Bakker Bas en de kinderen van basisschool Samen Onderweg samen ontbijten. 

Het Burgemeestersontbijt komt voort uit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een vernieuwde vorm plaatsvindt. Het biedt bakkers de kans om hun ambacht te tonen en samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te benadrukken.

Een Gezonde Start van de Dag

De kinderen van de basisschool ontvangen een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zitten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakker Bas, evenals gezond beleg. Verder hebben de burgemeester en de kinderen de keuze uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Bij het Burgemeestersontbijt komt een klas kinderen samen met de burgemeester en de bakker gezond ontbijt op het gemeentehuis. Zo leren en ervaren kinderen samen met de burgemeester en bakker het belang van een gezond ontbijt.

archieffoto 2019: GP-buro