Diamanten huwelijk echtpaar Romijn-Slager

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 16:33

Op 17 januari waren Floor (85) en Nel (77) Romijn-Slager 60 jaar getrouwd. Hoewel het echte feest pas later plaatsvindt, zijn felicitaties natuurlijk nu al op zijn plaats. Burgemeester Melissant ging dan ook op bezoek om het echtpaar te feliciteren met dit diamanten huwelijk.

Café Kuiper

De 14-jarige Nel uit Den Haag logeert graag bij haar tante in Gorinchem. Regelmatig reist ze met haar ouders richting de Bliekenstad. Ze flaneert met haar nichtjes door de binnenstad. Ook gaat ze graag mee met haar vader naar Café Kuiper. Daar leert de jonge Nel de iets oudere Floor kennen. Het klikt meteen. De vader van Nel kan het prima vinden met Floor. Ze hebben namelijk dezelfde hobby: vissen. Een reden voor de vader van Nel om nog vaker naar Gorinchem te komen. Het stel krijgt zo de kans om elkaar te leren kennen. Want ook Nel gaat graag mee vissen. “Alleen toen ik meer vis ving dan Floor, was hij minder blij”, grapt Nel.

Thuis in Gorinchem

Na 3 jaar verkering trouwt het stel. Een bewuste keuze. De moeder van Floor is namelijk ernstig ziek en het is voor Floor belangrijk dat zijn moeder nog aanwezig kan zijn op de bruiloft. De trouwdag is koud. Er ligt sneeuw en het is glad. Ondanks de kou kijken Floor en Nel terug op een prachtige dag. Voordat ze zich echt vestigen besluit het jonge paar nog een jaar te gaan varen op een binnenvaartschip. Floor kan daar aan de slag als matroos. Een mooi jaar waar ze beiden erg van genieten. Daarna is het tijd om een gezin te stichten. Het jonge echtpaar besluit in Gorinchem te gaan wonen. Floor is Bliek in hart en nieren. Gelukkig voelt Nel zich snel thuis in Gorinchem. De band met haar schoonouders is hecht. De geboorte van een gezonde dochter en zoon maken het geluk compleet.

Moppen en Kiemen

Er wordt hard gewerkt door Floor. Hij is timmerman. Nel gaat aan de slag in de thuiszorg als de kinderen op de basisschool zitten. Er is veel contact met de familie Romijn. “Niet ter verwarren met de Kiemen”, zegt Floor. “Er zijn 2 grote families in Gorinchem die Romijn heten. De Moppen van café Kuiper, later café de Mop en de Kiemen van Groentekraam Romijn. Voor de duidelijkheid; wij zijn 'de Moppen', lacht Floor. Tot op de dag van vandaag hoort Floor Romijn dat hij bij 'de Moppen' hoort. Hij wordt door zijn kleinkinderen dan ook steevast opa Moppie genoemd.

Feest

Het 60-jarig huwelijksfeest wordt later dit jaar gevierd met een etentje. Op17 januari wordt er natuurlijk wel koffie en taart gegeten met kinderen en (achter) kleinkinderen. Het echtpaar kijkt terug op 60 prachtige jaren. Ze zijn nog steeds dol op elkaar. "Goed voor elkaar zorgen, is het geheim van een goed huwelijk", aldus Nel.

Nel en Floor namen felicitaties van burgemeester Melissant in ontvangst