Schippersechtpaar Veld-Troost viert 60-jarig huwelijk

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 16:42

Locoburgemeester Fatih Polatli bracht een bezoek aan Dirk en Elly Veld-Troost. Het echtpaar is op 29 mei 60 jaar getrouwd. Polatli verraste het echtpaar met bloemen en taart.

Binnenvaart

De in Vreeswijk geboren Dirk Veld werkt in zijn jonge jaren als matroos bij zijn vader op een binnenvaartschip. Opmerkelijk genoeg hadden de ouders van Elly ook een binnenvaartschip. Zij vervoerden zand en grind. Het is dan ook geen toeval dat het stel elkaar ontmoet tijdens de vaart van hun ouders. De vonk sloeg meteen over.

Wonen op een schip

Dirk en Elly trouwen in 1964. Na het huwelijk woont het echtpaar 10 jaar lang op een schip en vertoeft aan boord. Dirk is dan inmiddels kapitein en Elly fungeert, naast het huishouden, als matroos. Beide echtelieden kijken terug op een mooie tijd.

Huwelijk en gezinsleven

Het echtpaar krijgt 3 kinderen. Omdat Dirk en Elly zelf de kinderen op willen voeden, besluiten ze aan wal te gaan wonen. Ze kiezen op dat moment voor het dorp Vuren. Ze genieten volop van het gezinsleven. Daarnaast is het echtpaar toegewijd aan de zorg en ondersteuning van hun dierbaren en staan ze altijd klaar om voor anderen te zorgen. Op de vraag wat het geheim van een goed huwelijk is, zeggen Dirk en Elly: “Onze liefde heeft alle obstakels overwonnen”. Een warme herinnering die bij hen opkomt is het moment dat ze samen op de brommer door de vorst reden en moesten stoppen vanwege de gladheid en de kou.

Feest

Het echtpaar woont momenteel in de Kromme Akkers in Gorinchem en is inmiddels gezegend met 3 kleinkinderen. De familiebanden zijn hecht en sterk. Het huwelijksfeest wordt dan ook samen met het gezin in kleine kring gevierd.

Locoburgemeester Fatih Polatli in gezelschap van echtpaar Veld-Troost en hun kleindochter