Home » Gezondheid

Wat te doen bij hitte?

Het wordt weer erg warm deze week. Veel mensen ervaren hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek, voor anderen kan aanhoudende hitte juist nare gevolgen hebben voor hun gezondheid. U kunt eenvoudig maatregelen nemen om overlast door hitte te beperken voor u en de mensen in uw omgeving.

Lees meer »

Trommel zonder Rommel

Nog even en dan gaan de kinderen weer naar school. Een nieuw schooljaar met nieuwe kansen en misschien wel nieuwe gewoontes. Gorinchem Gezond stimuleert inwoners van Gorinchem graag tot een gezonde(re) leefstijl. Dat is soms nog en behoorlijke uitdaging. We vervallen namelijk allemaal makkelijk in bekende (eet)patronen en gewoontes. Het vullen van de overblijf trommel bijvoorbeeld, altijd weer een uitdaging om de balans te vinden tussen lekker én gezond.

Lees meer »

KWF trots op trouwe collectanten

In de week van 5 september t/m 11 september vindt de jaarlijkse KWF-collecteweek plaats. Dit jaar is die voor het eerst volledig digitaal. Dat betekent dat collectanten niet meer met de collectebus, maar met het nieuwe collectebord met QR-code langs de deuren gaan. 

Lees meer »

Herhaalprik tegen corona voor alle 12-plussers

Iedereen van 12 jaar en ouder krijgt naar verwachting vanaf de tweede helft van september de mogelijkheid een herhaalprik tegen corona te halen. Als eerste worden de mensen met een hoger medisch risico en zorgpersoneel met patiëntencontact uitgenodigd, daarna alle anderen van 12 jaar en ouder. 

Lees meer »

Cursus ‘Dementie, en nu?’ voor mantelzorgers

Rivas ledenorganisatie organiseert in samenwerking met Gemeente Gorinchem vanaf donderdag 22 september 2022 de cursus Dementie, en nu? Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van een persoon met dementie. Inwoners van gemeente Gorinchem kunnen gratis deelnemen aan deze cursus. 

Lees meer »

Er komt een nieuwe vaccinatielocatie in Gorinchem

Minister Kuipers heeft de GGD'en gevraagd om zich voor te bereiden op een nieuwe coronavaccinatiecampagne in het najaar. We zijn hier volop mee bezig door het werven van personeel en ook gaan we een nieuwe, vaste vaccinatielocatie open. Deze komt in Gorinchem aan de Kleine Schelluinsekade.

Lees meer »

Goed omgaan met de hitte

Het wordt warm de komende dagen. Hoe hoog de temperaturen worden is nog niet zeker, maar vanaf 27°C zijn ouderen, kinderen en mensen met diabetes en hart-, vaat- en longaandoeningen extra kwetsbaar voor oververhitting en uitdroging.

Lees meer »

WKS2 (Yulius), partner van Gorinchem Gezond

Gorinchem Gezond Gorinchem Gezond – Gorinchem Beweegt maakt zich sterk voor een gezond leven voor alle inwoners van Gorinchem. Gorcumse maatschappelijke partners, ondernemers, professionals en de gemeente vormen het netwerk van Gorinchem Gezond.

Lees meer »

Herinneringsuitnodiging voor alle volwassenen, om alsnog covid-vaccinaties te halen

Vanaf vrijdag 8 juli ontvangen volwassenen die gevaccineerd zijn maar nog geen booster of herhaalprik hebben gehaald, een herinneringsbrief van het RIVM en/of een sms van GGD GHOR Nederland. Men wordt op deze manier eraan herinnerd om de coronavaccinaties, waarvoor men eerder was uitgenodigd, alsnog te halen. Juist nu het aantal besmettingen met het coronavirus toeneemt is dit extra belangrijk. In veel gevallen voorkomt vaccinatie ernstige ziekte en ziekenhuisopname. Het vermindert daarmee de druk op de zorg en helpt om kwetsbaren in de samenleving te beschermen. 

Lees meer »